Realizacija projekta „Dijaspora za razvoj“ i u Bos.Krupi

U okviru aktivnosti prenosa znanja iz dijaspore u javne institucije u Bosni i Hercegovini koje se realizuju kroz projekat ”Dijaspora za razvoj”  –  projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Vlade Švicarske  u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) –  u Općini Bosanska Krupa u tri dana kroz projekt „Prenos znanjaodržaće se radionice na temu Položaj žena – žena u politici“.

 

Svoje znanje u oblasti učešća žena u politici i na rukovodećim funkcijama prenijeće stručnjakinja iz dijaspore, inače bosanskokrupskih korjena Željka Šećerbegović.U Danskoj živi 26 godina. Dipomirala je na Pedagoškom  fakultetu u Danskoj, a trenutno radi kao konsultantica (savjetnica) u Fondu za socijalnu odgovornost na projektima ’’Majke naselja’’ vezano za integraciju i aktivno učešće žena kroz volonterizam u dansko društvo.Pored rada sa ženama, Željka je aktivna i u Erasmus + projektima na nivou Evropske unije koji su u najvećem dijelu fokusirani na mlade ljude. EU finansira aktivnosti mladih u cilju promoviranja EU vrijednosti i povezivanja mladih iz raznih zemalja.

Programom u tri dana 17,18 i 19.aprila koji će se realizirati u Jedinstvenom općinskom organu uprave zatim u JU”Druga osnovna škola” te u Domu kulture u Bos.Krupi biće obuhvaćene žene i mladi kao ciljna skupina projekta. Zadnjeg dana, odnosno u petak(19.04.) održaće se radionica u Domu kulture za sva zainteresirana udruženja žena kao i za žene uopće na temu “Žena u politici“.

 

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 296 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 495 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda