Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_podcastmanager, 1

Štrajk upozorenja Sindikata policije USK

FOTO: Fena FOTO: Fena

Sindikat policije Unsko-sanskog kantona današnjim je dvosatnim štrajkom upozorenja krenuo u proces traženja ispunjenja određenih zahtjeva, koji se prije svega odnose na povećanje osnovice za lični dohodak od 3,5 posto i isplatu zaostalih naknada koje nemaju karakter plate.

- Kantonalnoj vladi smo naše zahtjeve dostavili još  8. januara ove godine i to nismo uradili napamet, s obzirom na to da smo imali određena obećanja premijera USK. Obećano nam je da će doći do blagog povećanja plata, a slijedom toga smo tražili i određena planska rješenja za zaostale neisplaćene naknade koje nemaju karakter plate. Radi se o neisplaćenim troškovima prevoza, umrlina, jednokratnih novčanih pomoći, jer dovoljno je reći da su u prošlom mjesecu isplaćene naknade za smrtne slučajeve iz decembra 2017. godine - kazao je predsjednik Sindikata policije USK Mahmut Alagić.

Iz Sindikata su istakli kako traže realna rješenja, odnosno plan za pronalazak sredstava za isplatu nagomilanih dugovanja, te da su u potpunosti spremni da postupaju kao razumni partneri Vlade USK.

- Naše partnersko raspoloženje nikada nije dolazilo u pitanje, međutim ovaj put smo naišli i na određeni grubi stav predstavnika Vlade koji su nam rekli da od povećanja plate u ovoj godini neće biti ništa. Zaista razumijemo sve probleme i teškoće, ali s druge strane vidimo odnos prema drugim budžetskim korisnicima i ogromna primanja naših skupštinskih zastupnika, pa se s tim ne možemo pomiriti - dodao je Alagić.

Današnji štrajk upozorenja održava se u svim policijskim stanicama na području ovog kantona, u periodu od 11 do 13 sati, međutim istaknuto je kako će policijski službenici odgovoriti svim hitnim zahtjevima građana u tom periodu. Novi sastanak i pregovori predstavnika Sindikata i Vlade USK zakazani su za sutra.

Izvor: FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 231 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 380 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda