Sutra mirni protest predstavnika lokalne vlasti USK pred zgradom Vijeća ministara u Sarajevu zbog migrantske krize

Sutra bi se u Sarajevu trebao održati mirni protest ispred zgrade Vijeća ministara BiH zbog migrantske krize . Ovaj protest inicirao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić koji je rekao je da će oko 50 vijećnika i većina općinskih načelnika sa USK biti prisutno.

"U skladu sa zaključkom Gradskog vijeća Bihaća, nas oko 50, vijećnika i općinskih načelnika i gradonačelnika iz Krajine odlučili smo da u 11:00 sati dođemo u Sarajevo. Želja i cilj našeg protesta jeste da ukažemo na to koliko je situacija u vezi sa migrantima ozbiljna posebno u Bihaću i Velikoj Kladuši i da insistiramo da Vijeće ministara i ministar sigurnosti Dragan Mektić počnu da rade svoj posao u skladu sa zakonom", rekao je Fazlić u telefonskoj izjavi Srni.

On je istakao da je poslat zahtjev Mektiću, predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću i ministru za ljudska prava i izbjeglice Semihi Borovac da prime delegaciju iz Krajine, ali da potvrdni odgovor još nije stigao.Fazlić je dodao da načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića nisu pozvali na skup, dok je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović na godišnjem odmoru, te neće doći u Sarajevo na najavljeni protest.Mektić je prethodno, nakon posjete Unsko-sanskom kantonu, rekao da će Medeno Polje najvjerovatnije, i pored protivljenja lokalnih vlasti, biti lokacija na kojoj će biti građen prihvatni centar za migrante koji se nalaze na tom području.

Izvor: Klix.ba

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 143 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 437 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda