Počinje rekonstrukcija gradskog drvenog mosta „Mlinovi“ u Bosanskoj Krupi vrijedna 250 hiljada KM

U užem jezgru Bosanske Krupe nalaze se dva drvena mosta koji povezuju lijevu i desnu obalu Une, jedan je rekonstruisan 2016. i za to je utrošeno oko 350 hiljada KM, a drugi će u narednim danima. Danas je, simbolično na Dan rijeke Une, potpisan ugovor između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktorice firme BC-Gradnja Fahire Bešić vrijedan 249.740,60 KM.Na drvenom mostu sa tri riječna jarma i četiri polja rasponske konstrukcije bit će zamijenjena kompletna drvena konstrukcija i izvršeno pjeskarenje sa nanošenjem zaštite na metalne elemente kontrukcije. Cjelokupna drvena konstrukcija, za razliku od prethodne, izvodit će se od rezane građe lišćara da bi se povećala trajnost mosta, te da bi se u potpunosti zadržao njegov oblik i prepoznatljiv izgled.

„U drugoj polovini pretprošle godine sanirali smo drveni most ispod Starog grada jer je zaista bio prioritet, znatno je oštećen usljed vremenskih neprilika i visokih vodostaja. Sada je na redu i drugi gradski drveni most. Opravdanost za to leži u njegovoj dotrajalosti, ali i činjenici da su Krupljani na poseban način vezani za mostove. Povećat ćemo sigurnost pješaka i središte grada učiniti još ljepšim“, kaže načelnik Općine Armin Halitović.

Sredstva za sanaciju mosta su osigurana u ovogodišnjem budžetu Općine Bosanska Krupa. Rekonstrukcija mosta počinje 1. juna i trajat će 180 kalendarskih dana. Most većinu tog vremena neće biti prohodan pa će se koristiti alternativni pravci, željezni most u neposrednoj blizini i Male ade.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Drveni most Mlinovi 2

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 155 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 502 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda