Općina Bosanska Krupa i Biznis centar bh. dijaspore potpisali memorandum o saradnji

Predstavnici Općine Bosanska Krupa i Biznis centra bh. dijaspore (DBC) potpisali su Memorandum o saradnji koji se zasniva na zajedničkom pružanju podrške ulaganju, obostranoj promociji i aktivnosti na privlačenju investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Inače, Biznis centar je predstavljen krajem prošle godine u Sarajevu i od tada svoje aktivnosti provodi u sklopu USAID Projekta „Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”.

 

Općina i Biznis centar su se obavezali da zajedno rade na ispunjavanju ciljeva unapređenja pružanja usluga, podrške i savjetovanja potencijalnih investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Razmjenjivat će informacije, zajedno pružati potporu ulagačima i promovisati aktivnosti vezane za saradnju sa dijasporom.

 

„Preko 2 miliona državljana BiH živi u inostranstvu. Naša dijaspora je primjer uspješne integracije u zajednice širom svijeta, imaju ogroman potencijal, stečeno iskustvo u radu i ostvarene poslovne veze. Sve su to činjenice koje motivišu lokalnu zajednicu da preduzima korake u privlačenju potencijalnih investicija bh. dijaspore. Jedan od tih koraka svakako je i saradnja sa Biznis centrom“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

Aktivnosti DBC-a se ostvaruju u saradnji sa lokalnim partnerskim organizacijama „Naša perspektiva“ i „Restart“, koje već nekoliko godina uspješno djeluju kao servisi podrške potencijalnim investitorima iz bh. dijaspore.

 

DBC je otvoren i za organizaciju predavanja, prenos znanja i iskustva, nudi sve mogućnosti za pokretanje novih investicija, projekata razvoja te jačanje kapaciteta i umrežavanje bh. dijaspore na polju ulaganja u privredni razvoj BiH. Pruža pomoć u procesu registracije, izrade studija izvodljivosti, kreiranja biznis planova, sticanja uslova za poslovanje, te pružanja različitih oblika tehničke asistencije, poslovnog savjetovanja, informisanja i edukacije potencijalnih investitora.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 179 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 233 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda