General Emir Kliko imenovan za komandanta 5.pješadijske brigade OS ARBIH

U   kasarni  i aerodromu  „Dubrave“  u Živinicama jučer je izvršena primopredaja dužnosti  komandanata 5.pješadijske brigade OS BIH  između dosadašnjeg komandanta Kenana Dautovića i novoimenovanog  brigadira  Emira Klike. Novi komandant  brigade ,inače je bivši pripadnik 5.korpusa A RBiH  i ratni starješina 511 Slavne brdske brigade. Nakon rata ostao je u vojnim snagama pa je tako između ostalog obavljao  i funkciju vojnog atešea  BiH u R Turskoj, a kasnije načelnik Odjeljenja za međunarodnu suradnju u okviru Oruzanih snaga BiH. Obraćajući se medijima  kazao je da mu je čast što će komandovati jednom ovakvom  brigadom.Svečanosti  primopredaje dužnosti prisustvovao je, između ostalih  Sead Jusić, zamjenik ministrice odbrane BiH. On je kazao da se ovih dana  provode  vrlo važne aktivnosti u oružanim snagama, a prema odluci Predsjedništva BiH  koje se odnose na rotacije mjesta  generala i brigadira.

Vijest da je Emir Kliko preuzeo komandovanje u Oružanim snagama posebno je obradovala Krajišnike. Riječ  je o velikom  ali  opet skromnom čovjeku koji  je rat proveo  u nekadašnjem Bihaćkom okrugu, u 511.Sbbr. Krajišnici ga pamte  po hrabrom činu pri izlasku kolone JNA  iz Bihaća.

Emir Kliko porijeklom je iz Jajca.Od svoje,kako kaže, 15 godine je u vojsci, a u redovima bivše JNA završio vojnu akademiju. Na vrijeme je prepoznao zlo koje se sprema njegovoj zemlji te stao u njenu odbranu.Po okončanju rata ostao je u vojnim snagama obavljajući važne i složene dužnosti u zemlji, ali i inostranstvu gdje je obavljao funkciju vojnog atašea  BiH  u R Turskoj,a kasnije načelnik Odjeljenja za međunarodnu suradnju u okviru Oružanih snaga BiH.

Usn.ba/ radiobk

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 240 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 457 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda