Ministar Samir Sedić: „Neformalnim sijelima bih poručio manje priče,više rada“

Ove srijede, 31.januara gost programa emisije „Intervju“ je ministar privrede u Vladi USK Samir Sedić. Analizirali smo 2017.godinu iz domena rada ministarstva i Vlade te planovima za ovu godinu sa akcentom na investicije posebno u bosanskokrupsku općinu iz koje i  sam dolazi. Na skali od 1-5 prošla godina u privrednom smislu, prema riječima ministra je bila izmedju 3 i 4. Iako je došlo do pada fizičkog obima industrijske proizvodnje i nedovoljnog rasta investicija ministar Sedić ističe da je u 2017.godini došlo do rasta u zaposlenosti ,porasta izvoza,a pored metalne proizvodnje koja prednjači u izvozu ,turizam je grana privrede koja u statističkim pokazateljima zavredjuje posebno mjesto kada je u pitanju razvoj Kantona.Budžet je stabilizirajući i dijelom razvojni.Vlada USK je uspjela dospjele obaveze,koje su u jednom trenutku iznosile preko 70 miliona smanjiti na 64 miliona, „zbog čega se ove godine neće ići na revolving kredit“.

 

Ocjenjujući poslovni ambijent općine Bos.Krupa kaže da se moglo puno više,da kroz program javnih investicija iz 2017.godine općina Bos.Krupa nije povukla niti jednu marku,a riječ je o milionima,da u prošloj godini nije bilo novih investicija, novih projekata kao i da je izostala volja da se nešto ozbiljnije uradi.

 

Odgovarajući na pitanja vezana uz reakcije i negodovanja Kolegija načelnika USK ,a po pitanju izdvajanja za lokalne zajednice i uzimanje nadležnosti lokalnim jedinicama ministar Sedić kaže da bi „neformalnim sijelima načelnika i gradonačelnika“  poručio da „manje pričaju,a više rade“. Ne stoje tvrdnje Kolegija da su lokalne zajednice zapostaljene kada su u pitanju ulaganja kaže ministar te dodaje ,uzimajući za primjer našu Općinu, da je kroz projekte iz  ministarstava Vlade USK u Bos.Krupu stiglo u prošloj godini 662 500 KM.

 

Komunikacije izmedju Vlade USK i premijera  te načelnika Općine Bos.Krupa nema.“Načelnik općine Bosanska Krupa nije susretljiv i nije za saradnju sa kantonalnom Vladom.Ne možete za premijera Kantona reći da je golub pismonoša,ne uvažavati drugog i očekivati onda da vas uvažavaju.“

 

 „ Intervju“ u kojem je gost ministar u Vladi USK Samir Sedić poslušajte u programu RadioBK na 97,5 MHz u srijedu 31.januara od 15,15 sati i u repriznom terminu u petak 02.febrara od 10 sati.

 

RadioBK 

Zadnji put promjenjen utorak, 30 Januar 2018 08:59
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 206 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 427 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2013 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda