Počinje izgradnja kolektora za otpadne vode koje se u ulici Dana nezavisnosti izlijevaju u objekte i dvorišta

Stanovnici ulice Dana nezavisnosti u Bosanskoj Krupi godinama se suočavaju sa izlijevanjem fekalnih voda u objekte i dvorišta. Problem koji je nastao zbog nepostojanja adekvatne kanalizacione sheme u posljednjoj godini je izmakao kontroli. 

Da bi se spriječila eventualna zaraza, neutralizirali neugodni mirisi, Općina Bosanska Krupa je odlučila stati u kraj ovom problemu i izgraditi kolektor koji će na adekvatan način prikupljati i odvoditi otpadne vode. 

„Ovdje nema uređene kanalizacione mreže, domaćinstva nemaju adekvatne vodonepropusne septičke jame. Zbog toga dolazi do izlijevanja, neugodnih mirisa, pa čak i oštećenja privatnih objekata. Naravno, situacija je vremenom sve gora i gora. Ove smo godine odlučili izdvojiti sredstva i napraviti kolektor koji će fekalije odvoditi u regulisani potok Kalender“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. 

Načelnik naglašava da je za kanalizacioni sistem ulice Dana nezavisnosti urađena projektna dokumentacija, da će do njene izgradnje doći u budućnosti, ali da je trenutno jedino moguće i adekvatno rješenje izgradnja kolektora. 

„U toku je projekt izgradnje kanalizacionog sistema vrijedan preko 20 miliona KM i on se radi u fazama. Riješili smo neka područja općine, utrošili oko 1.5 milion maraka. Radit ćemo i druga područja gdje je neophodno, ali za to zbog kompleksnosti treba vremena. Ovdje smo u Dana nezavisnosti zbog hitnosti morali preventivno djelovati“, dodaje načelnik Halitović. 

Izgradnja kolektora na osnovu ugovora sa firmom BC-Gradnja vrijednog 29.268,86 KM počinje čim se steknu vremenski uslovi, a radovi će trajati 60 kalendarskih dana.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Zadnji put promjenjen četvrtak, 28 Decembar 2017 12:21
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 182 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 329 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda