DVD MLADI VATROGASCI IZ TUZLE DONIRALI OPREMU DVD BOS.KRUPA

Da su vatrogasci braća i da suradnja među njima ne poznaje granice to je već od ranije poznato i u praksi se pokazalo više puta od velikih poplava na području BiH tokom maja mjeseca 2014 godine, zatim velikih požara na području Hrvatske i BiH 2017. godine. U vrijeme tih velikih elementarnih nepogoda pomoć vatrogascima na području BiH su pružale kolege iz više zemalja.

A da vatrogasci u BiH ne zavise samo od podrške i pomoći kolega iz inostranstva ovih dana su pokazali i članovi „Dobrovoljnog vatrogasnog društva mladi vatrogasci“ iz Tuzle. Tokom proteklog perioda vatrogasci iz Tuzle su putem društveni mreža pratili rad svojih kolega iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Bosanska Krupa te su uvažavajući njihov rad i zalaganje odlučili ih pomoći poklonom u opremi i sredstvima koja bi im mogla pomoći u njihovom radu.

Nakon uspostavljenog kontakta i dogovora oko tehničkih pitanja primopredaje i transporta donirana oprema je dopremljena u Bosansku Krupu i stavljena na raspolaganje članovima DVD Bosanska Krupa.

Donirana oprema se sastoji od vatrogasni crijeva i mlaznica za gašenje požara, radnih uniformi, odijela za tehničke intervencije i gašenje požara otvorenih prostora, odijela za sanaciju hemijskih incidenta, opreme za uvježbavanje pružanja prve pomoći.

Za realizaciji ovih aktivnosti su posebnu ulogu imali sekretar DVD-a Mladi vatrogasci Adnan Muharemagić i član Edin Jusić. Takođe ove aktivnosti je podržala firma Odiseja“97” iz Međugorja-Čitluk koja je obezbjedila motorno vozilo za prevoz opreme iz Tuzle.

 

RadioBK

Zadnji put promjenjen srijeda, 13 Decembar 2017 19:49
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 330 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 426 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda