Poklon prijatelja iz bečkog Ottakringa: JKP „10. Juli“ dobilo vozilo za prikupljanje i odvoz otpada

Protekla dva dana delegacija Općine Bosanska Krupa predvođena načelnikom Arminom Halitovićem boravila je u Beču, tačnije općini Ottakring. Razlog posjete je preuzimanje vozila za prikupljanje i odvoz otpada koje je pomenuti bečki okrug na čijem se čelu nalazi načelnik Franz Prokop, kao pomoć i znak prijateljstva, odlučila pokloniti Bosanskoj Krupi. Sve je to zahvaljujući lobiranju i angažmanu bh. dijaspore, odnosno Krupljanina Mirzeta Veladžića i njegove supruge Mirnese. 

Načelnik Ottakringa u Beču u našoj zemlji je boravio krajem aprila. Upoznao se sa Bosanskom Krupom, njenim bogatstvima i potencijalima, ali i obećao pomoći u izgradnji mosta koji će spajati Male ade i SRC “Ade“. Sudeći prema čvrstim obećanjima tada i u protekla dva dana to će se uskoro i desiti, međutim dok se za to ne ispune zahtjevi evropske administracije, Ottakring je odlučio Bosanskoj Krupi, odnosno njenom komunalnom preduzeću pokloniti vozilo za prikupljanje i odvoz otpada vrijedno oko 50 hiljada KM. 

„Zaista smo počastvovani dolaskom, obradovani prijemom i svakako novim vozilom koje ima Bosanska Krupa. Poklon je impresivan, mnogo vrijedi i značit će našim građanima. Ovo je peto vozilo koje ima komunalno preduzeće i samo je jedno mlađe od ovog. Ja se u svoje ime i u ime Krupljana zahvaljujem načelniku Ottakringa, direktoru komunalnog preduzeća, našim ljudima u Beču koji su bili poveznica“, ističe načelnik Armin Halitović. 

Prvi čovjek 16. okruga u Beču ne krije zadovoljstvo zbog novog prijateljstva i saradnje. Kaže da vozilo nije posljednja stvar kojom žele pomoći Bosanskoj Krupi. Uskoro će ispuniti i obećanje za izgradnju drvenog mosta, te nastojati podržati projekte u oblasti obrazovanja. 

„U Bosanskoj Krupi sam bio premalo, imam u planu doći opet polovinom godine, nadam se da ću tad imati priliku prisustvovati otvaranju mosta. Drago mi je da ste ovdje“, poručio je načelnik Prokop delegaciji iz Bosanske Krupe i srdačno se zahvalio na priznanju „Počasni građanin“ koje mu je u znak zahvalnosti za sve što je učinio dodijelilo Općinsko vijeće Bosanska Krupa i koje će, kako naglašava, još više učvrstiti veze. 

Susret u Beču, osim za uručenje priznanja Općinskog vijeća i umjetničkih slika sa motivima Une koje će od danas krasiti kabinet Franca Prokopa, iskorišten je da se načelno dogovori i potpisivanje protokola o saradnji i prijateljskim vezama.

Sastanku su, osim načelnika Armina Halitovića i Franca Prokopa sa saradnicima prisustovali direktori javnih preduzeća u Bosanskoj Krupi i Ottaringu Nijaz Tatarević i Josef Thron, zatim vijećnici Martin Jurić, Thomas Brandstätter, Andeas Mrkicka, zastupnica u Parlamentu Austrije Nurten Yilmaz, kao i bračni par Mirnesa i Mirzet Veladžić.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 244 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 382 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda