Decembar u Bosanskoj Krupi: Nogometni turnir, Novogodišnji sajam, Veče sevdaha, doček Nove godine

Decembar je u Bosanskoj Krupi jedan od najispunjenijih i najzabavnijih mjeseci u godini. Takvog su ga činile a i ove će godine brojne manifestacije poput Nogometnog turnira, Novogodišnjeg sajma, Večeri sevdaha, dočeka Nove godine. 

Novogodišnji malonogometni turnir se od 16. decembra održava u novootvorenom sportskom balonu u Šujnovcu kod restorana Zlatna nit.  Nagradni fond turnira je veći nego ranijih godina. Nagrada za prvo mjesto iznosi 1000 KM, drugo mjesto 500 KM i treće mjesto 300 KM. Igrat će se po sistemu 5+1, a kotizacija po ekipi iznosi 60 KM. Maksimalan broj igrača po ekipi je 10. Prijave se vrše u Domu kulture u Bosanskoj Krupi svaki radni dan od 8,00 do 16,00 sati sve do 15.12.2016. kada će se održati i izvlačenje grupa. 

Novogodišnji sajam bit će održan u poslovnom centru u ulici Patriotske lige (preko puta Gradske kafane) u Bosanskoj Krupi, od 26. do 30. decembra. Na sajmu se očekuje veliki broj izlagača, prodavača robe široke potrošnje, ugostitelja, obrtnika, uzgajivača voća i proizvođača voćnih prerađevina, pića, meda i slično, aranžera cvijeća kao i uzgajivača cvijeća i rasadnog materijala, stvaratelja i vlasnika umjetnina i proizvoda kućne radinosti, te prodavača knjiga,  novogodišnjeg i drugog nakita, čestitki itd. Podršku pri organizaciji sajma organizatoru je pružio gospodin Samir Aličević koji je za njegovo održavanje ustupio svoj poslovni prostor. 

Veče sevdaha je događaj koji se s nestrpljenjem čeka i koji svake godine privlači veću pažnju, kako izvođača tako i publike. Ove godine, deveto po redu, održat će se 27. decembra u Domu kulture u Bosanskoj Krupi. Uz muzičku pratnju „Linije života“ i gostujućih muzičara, ansambla „Prijatelji sa Une“, nastupit će većinom krupski pjevači koji će interpretirati najljepše pjesme naroda ovih prostora. 

Posljednja zajednička i vjerovatno najbolja zabava je doček Nove godine. Novogodišnji program koji počinje u 22:00, ponudit će Krupljanima i njihovim gostima višesatnu besplatnu zabavu i druženje, veselje uz velike muzičke hitove i najdraže muzičare, grupe „Javni nered“ i „Od Baha do sevdaha“. Proslava će uz tehničku podršku Koncertne agencije STAGE ART biti upriličena na šetalištu u ulici Patriotske lige. 

Najmlađi stanovnici Bosanske Krupe neće biti zaboravljeni ni ove godine. „Dječija nova godina“ svečano i simbolično će biti održana tokom dana na istom mjestu, gdje će se mališani kroz dodjelu novogodišnjih paketića družiti s načelnikom Arminom Halitovićem i Djeda Mrazom. U programu „Dječije nove godine“ nastupit će talentovani mališani, učesnici tradicionalnog bosanskokrupskog festivala „Djeca pjevaju hitove“.

Manifestacije se održavaju u organizaciji Općine Bosanska Krupa, Centra za kulturu, obrazovanje i infomisanje, te Sportskog saveza općine Bosanska Krupa.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

 

 

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 05 Decembar 2016 14:20
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 418 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 240 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda