Podrška u sanaciji krova sale nije problem,već vrijeme...

Nevrijeme i jak vjetar koji sa subote na nedjelju nije zaobišao ni Bosansku Krupu, kao što je već poznato načinio je štetu na krovu fiskulturne sale OŠ“Jezerski“ kada je bukvalno pola krova odletjelo sa objekta u dvorište škole.Kako je sve izgledalo za jutarnji program „RadioBK“ slikovito je opisao  direktor škole Almir Hodžić koji je kazao da je vjetar digao pola krova i svukao u školsko dvorište.Termoizolacioni materijal je takodje bio razbacan svud.“Dosta sablasna slika“-prokomentirao je direktor Hodžić.

Iako su odmah najlonima zaštitili parket čime pokušavaju da koliko je god moguće spriječe vodu da prodje do parketa ipak činjenica da idemo u sve lošije vrijeme i da bi padavine mogle biti svakodnevnica zahtjeva hitnu intervenciju. Nju su obećali iz Vlade USK ,odnosno resorni ministar Adis Muharemović i ministar privrede Asmir Crnkić koji su zajedno sa općinskim načelnikom Arminom Halitovićem juče obišli školu i uvjerili se u štetu koja prema prvim procjenama iznosi oko 5 000 KM. Podrška nije upitna,izvršiće se hitna sanacija,problem jedino predstavlja loše vrijeme,kiša i vjetar zbog kojih ,kako je istakao direktor Hodžić, se radovi na krovu ne mogu odvijati.

Kroz razgovor sa direktorom Hodžićem smo saznali da je upravo ova fiskulturna sala sredstvima gradjana sanirana prošle godine u januaru mjesecu kada su prebrusili i prelakirali parket,okrečili unutarnje zidove sale i izvršili cijeli niz popravki kako bi sala bila uslovna za održavanje  tjelesnog odgoja za 473 osnovaca škole u Jezerskom.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 399 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 600 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda