Menadžment Doma zdravlja kod općinskog načelnika

Načelnika  općine Bosanska Krupa Armina Halitovića posjetili su direktor ZU“Dom zdravlja“ Bosanska Krupa i njegovi najbliži  suradnici . Pored razgovora o načinima rješavanja nagomilanih problema u ovoj ustanovi  iskorištena je i prilika da se načelniku Halitoviću uruče i prigodni darovi povodom priznanja za  „Najnačelnika u 2011.godini“.Mada nije ni ustavna ni zakonska obaveza da Općina Bosanska Krupa sufinansira i pomaže rad ZU“Dom zdravlja“, samo u prošloj godini Općinsko vijeće Bosanska Krupa i općinski načelnik Armin Halitović su obezbjedili značajna sredstva kojim je unapredjen  rad i oslovi u kojima  se obavlja djelatnost unutar ove ustanove. Sigurno najznačajnija pomoć ogledala se prvo kroz nabavku goriva za grijanje  tokom protekle zime a potom i iznalaženje načina da se uz pomoć Vlade Federacije BiH  i Vlade Unsko sanskog kantona  u ovoj ustanovi predje sa tečnog na čvrsto gorivo ,čime će se uštediti značajan dio sredstava  za druge potrebe Doma zdravlja u Bosanskoj Krupi . Direktor Doma  zdravlja,dr.Muhidin Šertović iskoristio je ovu priliku da se na poseban način zahvali načelniku Halitoviću prije svega na dobijenom priznanju“najnačelnik 2011“ a onda i na doprinosu poboljšanja stanja u  ZU“Dom zdravlja“ Bosanska Krupa.

Poslije svečanog  dijela sastanka razgovaralo sed i o budućim projektima u Domu zdravlja Bosanska Krupa u kojima će učešće uzeti i Općina Bosanska Krupa. Već su odobrena sredstva i uskoro će zahvaljujući  Lokalnoj akcionoj grupi Una –Sana i Općini Bosanska Krupa početi  postavljanje nove fasade pa će tako učinkovitost novog sistema centralnog grijanja biti još efikasnija.

“Kroz projekte energetske efikasnosti Dom zdravlja u Bosanskoj Krupi bi za kratko vrijeme mogao biti ogledni primjer kako se brine o uštedi energije a ujedno povećava efikasnost rada i stvaraju bolji uslovi za pacijente što su i europski trendovi,rekao je općinski načelnik Armin Halitović i zahvalio se na čestitkama i darovima  te rekao da su priznanja koja se dobijaju za odgovorne ljude samo obaveza više pa tako smatra da je priznanje za „Najnačelnika 2011“ samo motiv da se u slijedećim godinama radi još bolje i više kako bi cjeloj zajednici bilo bolje.

 

 

Ademir Mesić

Zadnji put promjenjen srijeda, 18 Januar 2012 00:49
Ocijeni
(0 glasova)

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 568 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda