Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_podcastmanager, 1

Načelnik Halitović dobio priznanje " Najbolji načelnik menadžer u Federaciji BiH "

U organizaciji Evropskog pokreta u BIH danas je u Brčkom održana svečana akademija pod nazivom ”Vrijeme je za Evropu i regionalno partnerstvo”.

U okviru akademije dodijeljena su priznanja pojedincima i institucijama zaslužnim za promociju evropskih vrijednosti i nastojanja da BiH ubrzano krene putem evropskih integracija. Među nosiocima priznanja je i načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović koji je dobio priznanje Najbolji menadžer načelnik u Federaciji Bosne i Hercegovine. Kako je istaknuto na svečanoj akademiji, koja je u okviru obilježavanja Dana Evrope, danas održana u Brčkom, načelnik  Halitović se istaknuo u svim segmentima privlačenja stranih investicija i od općine koja je bila na rubu svih bosanskih statistika doveo je do općine u kojoj raste broj zaposlenih a ulaganja u ovu općinu zahvaljujući menadžerskim sposobnostima i  politici koju vodi načelnik Armin Halitović u 2014 godini bila su medju najvećim u direktnu industrijsku proizvodnju u cijeloj Federaciji BiH.

„Ja sam ponosan što  je naša općina dobila još jedno priznanje jer ovo priznanje meni za najboljeg menadžera načelnika u Federaciji BiH smatram priznanjem ne samo za mene i moj rad već i za rad svih mojih suradnika i svih onih koji nisu žalili truda ni vremena da u Bosanskoj Krupi stvore povoljnu poslovnu klimu  .Trend iz 2014 nastavlja se i u 2015 i očekujem da i u ovoj godini  Bosanska Krupa nastavi europskim putem . Za ovaj uspjeh zaslužni su i naši partneri strani ivestitori koji su  Bosansku Krupu prepoznali kao sredinu koja  omogućuje strana ulaganja i zahvaljući njima standard gradjana Bosanske Krupe sigurno je veći nego godinu dana prije.Još jednom hvala svima koji su prepoznali naše napore a nama je to obaveza da nastavimo još  bržim tempom približavanje europskim vrijednostima rekao je izmedju ostalog načelnik Halitović.

Pored načelnika Halitovića iz našeg kantona veliko priznanje dobio je  i načelnik općine Cazin Nermin Njemu je pripalo priznanje  Ličnost godine u Federaciji BiH. Europski pokret je Nermina Ogrešević istaknuo kao pojedinca koji je među predstavnicima u uložio ogroman rad i trud na pružanju pomoći stanovništvu BiH stradalom u poplavama tokom prošle godine. Konvoji iz Cazina stizali su u sve ugrožene dijelove BiH, a pod vodstvom mr. Ogreševića,  Cazin se u proteklom periodu transformirao u razvijenu i otvorenu lokalnu zajednicu koja plijeni pažnju cijelog regiona, kazali su  u Brčkom uručujući priznanje načelniku Ogreševiću.

 

 

Ademir Mesić

Ocijeni
(2 glasova)

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 319 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda