„RENI INŽINJERING BH“ gradi novu fabriku u Poslovnoj zoni „Pilana“

Danas je potpisan kupoprodajni ugovor između Općine Bosanska Krupa i firme „RENI INŽINJERING BH“. To praktično znači da će pomenuta firma, koja se inače bavi industrijskim inžinjeringom, od oktobra ove godine raditi u Poslovnoj zoni „Pilana“ u Bosanskoj Krupi. Naravno, ovo znači i nova radna mjesta, što je zapravo i glavni cilj poslovne zone pokrenute prije otprilike tri godine.

 

Potpisivanju kupoprodajnog ugovora prethodilo je usvajanje Prijedloga Rješenja o dodjeli neizgrađenog građevinskog zemljišta radi gradnje od strane bosanskokrupskih vijećnika prošle godine. To je bila garancija za dolazak još jedne firme, četrnaeste po redu, u Poslovnu zonu „Pilana“. Ugovor danas potpisan uslov je bio za početak gradnje objekta koji će sa pokretanjem pogovna vjerovatno već u oktobru ove godine početi s radom.

 

Dolazak još jedne firme u Bosansku Krupu znači i novo zapošljavanje građana. To je zapravo ono čemu Općina Bosanska Krupa kroz razvoj „Pilane“ teži sve vrijeme. U prilog tome govore i podaci da su u protekle dvije godine ulaganja privatnog sektora u poslovne i proizvodne objekte iznosila oko 25.000.000 KM, te da je izgrađeno preko 20.000 m² poslovnih i proizvodnih objekata. Izgradnja novih kapaciteta je rezultirala konstantnim iskazivanjem interesa privrednika za dodjelu i kupovinu preostalog građevinskog zemljišta. O tome svjedoči upravo i dolazak firme "RENI INŽINJERING BH".

 

Radi se o firmi koja se bavi industrijskim inžinjeringom, izrađuje opremu i sisteme, prije svega za prehrambenu, farmaceutsku i hemijsku industriju. Pokriva cjelovito područje izrade određenog proizvodnog sistema od faze projektiranja do izvođenja i probnog puštanja u rad. Svi sistemi se izvode uz visok stepen automatizacije prema najsavremenijim kriterijima praćenja i dokumentiranja procesa.

 

Otvaranjem pomenute firme smanjit će se broj nezaposlenih u Bosanskoj Krupi, a u nekom budućem razdoblju očekuje se otvaranje dodatnog broja novih radnih mjesta u firmama koje počinju gradnju ili završavaju objekte i u rad puštaju svoje pogone.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(5 glasova)

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 303 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda