Sredstvima Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj – IFAD i Općine Bosanska Krupa uskoro će biti rekonstruisano još blizu 2 km lokalnog puta u Bosanskoj Krupi. Informacija da je danas u Sarajevu izabran izvođač radova s kojim će se za nekoliko dana potpisani ugovor o rekonstrukciji ipak će najviše obradovati stanovnike naselja Crkvina i Šabići gdje je i ranije iz istih ili drugih izvora finansirana izgradnja puteva.U izgradnju puta Crkvina dugog 1.212 m bit će utrošeno 215.410 KM, a u izgradnju 525 m preostalog dijela puta Šabići 144.524 KM. Dakle, u oba puta zajedno 359.934 KM od čega će IFAD osigurati 200.000 KM, a Općina Bosanska Krupa 159.934 KM.U izgradnju ovih puteva već su uložena značajna finansijska sredstva. Krajem pretprošle godine asfaltirano je 550 m puta Mustelji-Šabići za šta je Općina Bosanska Krupa izdvojila 31.267,31 KM, a iz IFAD projekta osigurala 79.957,07 KM. Kada se okončaju radovi za koje je danas izabran izvođač naselje Šabići sa središtem Bosanske Krupe u potpunosti će biti povezano asfaltom.Put za naselje Crkvina posljednji put je rađen prije osam godina. Od četiri dionice završene su dvije. Za put na Crkvini od skoro tri kilometra, Fondacija za održivi razvoj OdRaz je uz podršku Općine Bosanska Krupa i lokalnog stanovništva osigurala preko 440 hiljada KM, 2009. godine kada je urađena četvrta dionica i 2010. kada je završena treća dionica. Sa sredstvima IFAD-a uskoro će biti urađena još jedna. Općini Bosanska Krupa IFAD pomaže od 2008. godine. Značajan doprinos posljednjih nekoliko godina dao je i za izgradnju puta Priki potok – Konjodor koji dijelom pripada i općini Bužim, zatim za nabavku plastenika kao pomoć poljoprivrednoj proizvodnji i za izgradnju zelene pijace u Bosanskoj Otoci. Inače, Budžetom Općine Bosanska Krupa za unapređenje putne komunikacije, osim donatorskih i sredstava viših nivoa vlasti, planirana su i kreditna sredstva od 1.200.000,00 KM. U ovoj građevinskoj sezoni bit će rekonstruisano i asfaltirano preko 60 putnih pravaca.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 19,10 sati Bos.Krupa ul.Pazadžik narušavanje JRiM-a drskim ponašanjem od strane 1 lica naspram drugog lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 35   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 11,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Otočkih heroja,Ivanjski put,Johova dolina i Baštra.Sanacija kvara na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16 C , vlažnost zraka 93% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 42 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 295 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda