U srijedu 27.juna u emisiji „Intervju“ programa Radija Bosanska Krupa poslušajte razgovor sa načelnikom Općine Bosanska Krupa Arminom Halitovićem. Analizirali smo proteklih pola godine iz domena rada i života u Općini Bosanska Krupa,a najviše pažnje posvetili projektima koji će postati „vidljivi“ do kraja ove ili u idućoj 2019.godini. Što se Budžeta Općine tiče on je „u blagom porastu u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu tako da možemo biti zadovoljni“ -kaže načelnik Halitović. Rebalans je na vidiku ,kaže prvenstveno zbog otvaranja mogućnosti realizacije nekoliko projekata za koje je potrebno učešće Općine.U ovih prvih pola godine potpisano je više ugovora i sporazuma čime se do kraja godine kreće u gradjevinske radove projekata poput treće trake za Krčanu, trotoara Ćevanuše-Ljusina i trotoara u Halkićima.Takodje u ovoj godini radiće se na projektovanju kružnog toka na križanju Sanski Most -Bihać-B. Krupa i trotoara u ulici Bihaćka. U planu je izgradnja novog mosta u Bosanskoj Otoci o čemu će zadnju riječ dati struka ,za sada se radi na idejnom rješenju.Kako ističe načelnik Halitović radi se i u PZ „Vatreni mlin“ kao i u PZ „Pilana“ gdje najavljuje izgradnju novog poslovnog objekta od cca. 680 metara kvadratnih.Riječ je o novoj firmi,starom investitoru ,ali i novoj djelatnosti iz oblasti metalne industrije ,a time i novim radnim mjestima.Ovo su samo neki od projekata koji su spremni na realizaciju.Takodje do kraja godine radiće se na proširenju PZ“Pilana“ gdje se, kaže načelnik Halitović nada rješenju pitanja „Una Om“ firme u stečaju i pitanje Krupatransa. Tražili smo i komentar na rad Općinskog vijeća.U najkraćem naš sagovornik kaže da su sjednice bile sve samo ne produktivne.Govora je bilo i o predstojećim izborima,najavljenim podrškama i mogućim zajedničkim nastupima. „Moramo izći iz ovakvog stanja ,jer ono je neodrživo,niti jedna općina,sa izuzetkom S.Mosta, nije zadovoljna odnosom viših nivoa vlasti prema lokalnim zajednicama i to se mora promijeniti.“ Situacija sa migrantima,već ima nekih naznaka, mogla bi smanjiti broj turista sa istoka,a što se tiče preporuke Vlade USK da se nakon formirane operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom za USK takve operativne grupe formiraju na nivou Općina načelnik Halitović kaže da je Općina Bos.Krupa takvu grupu već formirala.“Intervju“ u programu Radija Bosanska Krupa poslušajte u srijedu 27.juna od 15,15 minuta i u repriznom terminu 29.juna od 10 sati.

 

RadioBK

 

U restoranu „Alga“ u Bosanskoj Krupi, sa pogledom na jedan od prekrasnih dijelova Une ,u nedjelju oko podneva, svečano je završena, šesnaesta po redu, „Potraga za kraljicom Une“ - podjelom zahvalnica, nagrada i pehara ribarima, učesnicima, sponzorima i partnerima koji ni ove, kao ni svi dosadašnjih godina nisu propustili da tri dana u Bosanskoj Krupi budu dio ove međunarodne sportsko-turističke manifestacije.

Unska kraljica1

 

Unska kraljica2

Lijep sunčan dan, božanstveno zelenilo i stotine veselih lica slika je koju je zabilježilo gotovo toliko foto-aparata i telefona,u subotu,u bosanskokrupskom izletištu Šujnovac,na tradicionalnoj 7. bosanskorupskoj Čorbarijadi, održanoj u organizaciji Općine Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume” i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa.

corba1

 

corba2

 

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

25.06. u 09.40 sati desila se SN u naselju Gorinja na lok.putu, učestvovala 2 vozila 1 teretno i 1 putničko, uzrok ne držanje vozila desnoj ivici puta od strane 1 vozača, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 vozača.

25.06. u 21.00 sati je došlo do narušavanja JRiM u naselju Baštra od strane 1 lica naročito drskim ponašanjem prema 2 licu, isti pozvan u PO Bos.Otoka i uručen mu prekršajni nalog po zakonu o JRiM.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala dojava o požaru, stanje redovno.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 60   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 8 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Za danas je predviđen prekid u isporuci vode od 08.00 do 10.00 sati Unska i Kutanja, sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Za danas je predviđen planski prekid u isporuci električne energije na na dalekovodu Aapuša, zamjena izgorjelih stubova od 10.00 do 16.00 sati te tom prilikom bez naponaće ostati slijedeća trafo područja:Johovica, Ostružnica škola, Velagići, Mali Badić, Gornji petrovići, Arapuša i GSM Nebešić.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13 C , vlažnost zraka 86% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 58 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 638 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda