U današnjem izdanju emisije „Intervju“ u programu Radija Bosanska Krupa gost je predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa Tahir Nuhić. Nakon što su klubovi vijećnika iznijeli svoja razmišljanja po pitanju, kako rada Općinskog vijeća tako i uopće života gradjana ove Općine danas, predsjedavajući Nuhić je govorio iz svog ugla o radu vijeća, svom radu,životu u Bosanskoj Krupi.

TN

 

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo zabilježeno

narušavanje JRiM, SN i KD na Općini Bosanska Krupa.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija niti dojava o požaru, stanje redovno.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 48   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Za danas je predviđen prekid u isporuci vode od 08.30 do 11.00h Ostružnica i od 10.00 do 12.00 h Ćojluk brdo zbog sanacije kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Za danas nema predviđenih planskih prekida u isporuci električne energije na Općini.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 19 C , vlažnost zraka 87% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 60 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 732 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda