U Bosanskoj Krupi danas je obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca, gdje su se i krupski srednjoškolci pridružili ogromnoj mreži asocijacija i vijeća učenika koji su današnjim aktivnostima pokazali šta i kako misle te još jednom opomenuli vlasti da je vrijeme za promjene i rješenja kako zaustaviti ovoliki odliv mladih ljudi, kako iz Bosanske Krupe tako i iz cijele BiH.

Srednjoškolci

Nakon proljetne posjete u maju mjesecu GSCF : Association humanitaire de sapeurs-pompiers iz Francuske ovih dana po drugi put je posjetio Bosansku Krupu.

3

 

Organizatori i domaćini posjete su bili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Bosanska Krupa koji su početkom godine ostvarili kontakte sa rukovodstvom GSCF : Association humanitaire de sapeurs-pompiers iz Francuske. 

Tokom posjete u mjesecu maju su već bile dogovorene naredne posjete u cilju definiranja potreba i dinamika realizacije dogovorenih aktivnosti. 

Kao i prilikom prve posjete članovi tima GSCF su obišli sve vatrogasne snage na području Općine Bosanska Krupa te su tom prilikom posjetili prostorije Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Općine, Vatrogasnog društva (VD) Otoka iz Bosanske Otoke kao i domaćina DVD-a Bosanska Krupa. 

Ciljevi uspostavljenje suradnje su razmjena iskustava, sticanje novih znanja i usavršavanjem postojeći, radi podizanja nivoa spremnosti, opremljenosti i obučenosti svih vatrogasnih snaga (profesionalnih i dobrovoljnih) da svojim angažmanom mogu pružiti bolju zaštitu ljudi i imovine na području svoje lokalne zajednice. 

Goste su domaćini upoznali sa vlastitim materijalno-tehničkim kapacitetima i ljudskim resursima sa kojima vatrogasne snage na području Općine raspolažu i njihovim mogućnostima a na zahtjev gostiju iskazali određene i potrebe za nedostajućom opremom ali za edukacijama i razmjeni iskustava između vatrogasaca iz Bosne i Hercegovine i Francuske. 

Shodno snimljenom stanju od strane gostiju i iskazanim potreba od strane domaćina dogovorena je realizacija tokom 2019. godine 

 

       Izvor: DVD-a Bosanska Krupa

4 Posjeta DVD Bos. Krupa

6 Posjeta VD Otoka

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 408 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda