Obilježavajući mjesec Zaštite od požara, a koji se u Bosni i Hercegovini obilježava tokom mjeseca oktobra, Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Bosanska Krupa u suradnji i partnerstvu sa organizacijom Acorn aid –Scotland je realiziralo aktivnosti koje su imale za cilj pružanje podrške i pomoći strukturama na području svoje lokalne zajednice.

 

Tokom sedam dana su se odvijale aktivnosti tokom kojih su prijatelji iz Škotske na području Bosanske Krupe uručili donacije i vršili edukaciju u rukovanju sa doniranom opremom.

 

Tako su između ostalog na spisku organizacija koje su pomognute u svom radu od strane organizacije Acorn aid – Scotland bili Dom zdravlja Bosanska Krupa, Prva osnovna škola Bosanska Krupa, Centar za socijalni rad Bosanska Krupa i Planinarsko društvo Grmeč iz Bosanske Krupe.

 

Organizacija Acorn aid već deset godina posjećuje Bosansku Krupu a u zadnje tri godine djeluje kao Acorn aid – Scotland i svoje aktivnosti realizira u partnerstvu sa DVD Bosanska Krupa.

 

Pored opreme i edukacija na području Bosanske Krupe i ovaj put je doniran dio opreme za potrebe DVD Bosanska Krupa.

 

Ove aktivnosti imaju poseban značaj u radu DVD Bosanska Krupa koje ove godine obilježava jubilej od 120 godina osnivanja i tradicije dobrovoljnog vatrogastva na području Bosanske Krupa.

 

Značaj i rad ovog društva, entuzijazam njegovih članova prepoznali su na prvom mjestu Općina Bosanska Krupa na čelu sa načelnikom Arminom Halitovićem, Omladinska banka, BH telecom, Ambasada Velike Britanije u BiH, Vatrogasni savez Republike Slovenije, Acorn aid- Škotska, West mersia search&rescue – Engleska, Aktion Leben und Lernene in Bosnien Botrop – Njemačka, GSCF Association humanitare de sapuers-pompiers –Francuska, Federalna uprava civilne zaštite - Sarajevo.

 

Izvor: DVD Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 594 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda