„Dobrovoljno vatrogasno društvo Bosanska Krupa“ u partnersvu sa Global Fire & Rescue Partnerships iz Velike Britanije realizira aktivnosti  projekta prekogranične suradnje „Mladi vatrogasci u akciji“.

DVD Camp1

 

Protekle subote u velikoj Sali Doma kulture održano je veče pjesme i igara. KUD „Grmeč“ je još jedan put uspješno iz Bosanske Krupe poslao najljepše poruke, a to su poruke ljubavi, tolerancije , kulture i običaja naroda koji žive na ovim prostorima. 

KUD GRMEČ

 

U petak 30.06.2017. godine u maloj sali Doma Kulture održana je skupština Udruženja mladih „Conventus“ iz Bosanske Krupe na kojoj su članovi Udruženja raspravljali o nekoliko tačaka, o aktivnostima koje će se provoditi ovog ljeta ali i o tome ko će da bude novi predsjednik Udruženja.

Conventus

 

U nedjelju 2. jula u zeničkoj Areni održano je veliko finale bosanskohercegovačkog muzičkog showa “Valentino zvijezda”.

„Valentino Zvijezde“ je takmičenje koje je krenulo s radom ove godine i sinoć je završena prva sezona, svako je imao svoje favorite ali na kraju sa najviše glasova pobijedio je naš Adis Lizalo iz Bosanske Krupe.

Akcije za ovo takmičenje počele su prije godinu dana kada je produkcija posjetila 11 gradova, te ukupno preslušala 1100 takmičara. Po riječima organizatora, Zenica je odrabrana za finale zato što je lijep grad i ima fantastično gostoprimstvo.

Sinoć je nastupilo ukupno 13 takmičara iz svih krajeva BiH a naš Adis Lizalo bio je najbolji i osvojio nagradu za prvo mjesto novi model automobila SEAT Ibiza.

Publiku su svojim pjesmama počastili i Šaban Šaulić, Jala & Buba Corelli, Maya Berović, Šako Polumenta, Davor Badrov, Mirza Šut i još veliki broj imena sa estrade.

Mi mu u ime RBK Čestitamo.

 

RadioBK

 

 

U periodu između 26. 6.2017. i 2.7.2017. u hrvatskom gradu Umagu, a u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF) i Hrvatskog karate saveza održan je 10. karate kamp i Karate kup na kojem je učešće uzelo više od 1500 sudionika iz 57 zemalja. Na ovom prestižnom sportskom događaju i Bosanska Krupa je imala svoje predstavnike. Kao članovi Karate saveza USK-a u Umagu su nastupili Amar Halilović, Senaid Veladžić, Iman Begić i Adnana Mesić, članovi KK FENIKS, koje je predvodio trener Mujo Begić. Ovo je bila prilika za naše mlade karatiste da se druže sa svojim vršnjacima iz cijeloga svijeta, da stiču nova znanja i vještine i uče od najboljih karatista današnjice poput L. Valdesia, D. Brosea ili J. Lefevrea, te da uz takvo iskustvo upoznaju sebe i svoje mogućnosti.

U izuzetno jakoj konkurenciji, naši takmičari su imali zapažene nastupe, međutim, ono što nas je sviju obradovalo jeste izvanredan uspjeh ADNANE MESIĆ koja je u kategoriji BORBE DJEVOJČICE U12 -45kg u kojoj su nastupale i djevojčice iz Hrvatske, Bjelorusije, Kosova, Slovačke, Mađarske, Cipra, Južnoafričke Republike, Velike Britanije i Litvanije osvojila odlično drugo mjesto i srebrenu medalju.

Ovaj izniman uspjeh bosanskokrupskog sporta zasigurno će imati odijeka u javnosti  i u skoroj budućnosti snažno motivirati nove naraštaje mladih karatista da marljivije uče i razvijaju svoje vještine što mora dovesti do vrhunskih sportskih rezultata.

 

ČESTITAMO.

 

Radio BK

wkf

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava  da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

30.06. u 09,00 sati Bos.Krupa krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti od strane 1 lica. Izvještaj kantonalnom tužilištvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 18,40 sati Ćevanuše saobraćajna nezgoda - slijetanje put.motorna vozila s kolovoza.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

01.07. u 11,10 sati Bos.Krupa ul.Šehidska narušavanje javnog reda i mira izazivanjem osjećaja ugroženosti da će napasti na njegov život i tijelo  od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 12,20 sati ul.Prvomajska  krivično djelo nasilje u porodici od strane 1 lica.Izvještaj kantonalnom tužilištvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 16,10 sati Bos.Krupa stara radićka cesta saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,10 sati Bos.Krupa stara radićka cesta narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem  od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 21,35 sati Bos.Krupa Šujnovac krivično djelo - lakša tjelesna ozljeda od strane 1 lica. Izvještaj kantonalnom tužilištvu o počinjenom krivično djelu.

U 23,30 sati Bos.Krupa ul.Hasna Kikića saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

02.07. u 06,55 sati Mahmić selo saobraćajna nezgoda - slijetanje put.motornog vozila s kolovoza.1 lice zadobilo teža tjelesna povreda.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 3 1     pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 3  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 10,00 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Podgrmečka.Radovi na mreži.

- Elektro-distribucija nije dostavila podatke o prekidima, radovima i isporuci električne energije.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 15 C , vlažnost zraka 98,0% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  31 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 345 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda