U srijedu,06.decembra,na  javnoj raspravi o Nacrtu budžeta Općine Bosanska Krupa za 2018. godine u ime krupskog Foruma mladih Nermina Avdagić predložila je amandman u kojem se zahtijeva formiranje Centra za mlade.

Iz tekućih transfera udruženjima građana, u iznosu 10.000 KM, preusmjerila bi se polovina sredstava na zaseban grant incijalnih sredstava za osnivanje i funkcionisanje Centra za mlade.

Za uspješnu realizaciju ovog prijedloga potreban nam je adekvatan prostor, te smo došli na ideju da nam općina ustupi neiskorišten prostor gdje je bila smještena stara gradska biblioteka ili neki drugi smještaj, jer tako nam se pruža mogućnost apliciranja na razne projektne prijedloge s ciljem opremanja i što boljih uslova i rezultata rada ovog Centra“, kaže Avdagić.

Svrha i aktivnosti ovog centra ogledala bi se kroz edukaciju i druženja, npr. besplatne instrukcije za djecu/mlade koje bi održavali mladi profesori, (matematika, engleski jezik, fizika, informatika.) radionice slikarstva, plesa, muzike, glume, književnih većeri, večeri amaterske glume i teatra, čitanje bajki za djecu, večeri zabavnog karaktera i slično, gdje bi mladi naše zajednice imali priliku da kvalitetno iskoriste svoje slobodno vrijeme, znanje i talent.

Osim ovog amandmana, članovi Naše stranke uputili su još dva.

Tako Izet Arnautović traži trajno rješenje za održavanje šehidskih mezarja, a Jasmin Redžić pokretanje kulturne manifestacije Bosanskokrupsko ljeto, s tendencijom da ona postane tradicionalna.

 

DINO SALIHAGIĆ

ŠEF ODJELA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

+387 61 205 026

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

Fotografija korisnika/ce Naša stranka.

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u petak 08.12.2017.godine u Mostaru održana je svečana dodjela diploma i nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola Federacije BiH za 2016 /17 školsku godinu.

Svako kantonalno ministarstvo nominiralo je po tri učenika iz osnovnih i srednjih škola sa svog područja.

Među ukupno 54 najbolja učenika Federacije BiH i osnovnih i srednjih škola priznanje , nagradu i diplomu za postignute izuzetne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima dobila je Asmira Ramić iz Bosanske Krupe u školskoj 2016/17 učenica generacije Opće gimnazije Bosanska Krupa , sada student Tehničkog fakulteta u Bihaću.

 

Emir Sedić

Prema trenutnim raspoloživim meteorološkim prognozama, Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveni meteo alarm za područje cijele Bosne i Hercegovine. Upozorenje je izdato za 11. i 12. decembar zbog najave jakog olujnog vjetra sa mogućim udarima orkanske jačine, koji mogu dostizati brzinu i do 110 km/h. Gorska služba spašavanja (GSS) - stanica Sarajevo apelovala je na sve građane da se u navedenim danima suzdrže od odlazaka u planine ili bilo kakvih oblika aktivnosti u prirodi, kao i nepotrebnih izlazaka iz zatvorenih prostora i kretanja u urbanim sredinama.

Također savjetuje da zaklon potražite u čvrstim, zatvorenim objektima ili tik uz njih, pratite izvještaje i saopštenja nadležnih službi, da se ne krećete tik uz saobraćajnicu ili šine, da se držite za rukohvate gdje god je to moguće, izbjegavate kretanje na uzvisinama (krov, zid, merdevine, oborena stabla i sl.), ne prolazite ispod električnih vodova i ne prilazite oborenim, usporite i volan držite objema rukama te da pazite na visočija vozila oko sebe.

Upozorenja su i sljedeća: da se ne zadržavate i ne parkirate ispod drveća, stubova, krovova, staklenih fasada i da ukoliko napuštate kuću ili auto, pazite na oblačenje i indeks hlađenja. Indeks hlađenja je subjektivni osjećaj na izloženoj koži zbog djelovanja vjetra. Ta vrijednost uvijek je niža od stvarne temperature zraka.

FENA

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 529 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda