Kada je prije skoro godinu dana objavljena priča o područnoj školi JU“Prva osnovna škola“ u Pištalinama kao školi iz horor filmova dio javnosti je mislio kako će projekt na kojem se radi već 10 godina biti u rekordnom roku završen, tim više što su djeca čekala svoju novu školu iz učionica gdje su učiteljice propadale kroz podove,table padale sa zidova,krov se urušavao,a sa prozora „bura“.

OS Pistaline

 

Sinoć je u Gradskoj galeriji u Bosanskoj Krupi otvorena treća samostalna izložba bosanskokrupske umjetnice Slađane Mesić –Topić . Autorica je izložila preko 20 slika a sve slike su rađene na staklu akrilik bojom. Odziv građana je bio jako dobar te je bosanskokrupska galerija bila popunjena kako mlađom tako i starijom publikom koji su oduševljeno posmatrali nadrealistične radove gospođe Mesić –Topić .

Izložba Slađa Mesić

 

Nevladina organizacija World Vision, u partnerstvu sa Organizacijom amputiraca “UDAS” Republike Srpske, najavljuje turnir u sjedećoj odbojci “Bosna i Hercegovina bez mina do 2025. godine”, koji će biti održan u subotu, 9. decembra 2017. godine u sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra u Doboju. Ceremonija svečanog otvaranja će početi u 10:00, a zatvaranje turnira i podjela priznanja u 14:30. 

Turnir u sjedećoj odbojci je uvodna aktivnost projekta "Integrisana socio-ekonomska podrška

žrtvama mina u Bosni i Hercegovini” sa ciljem socio-ekonomskog osnaživanja i integracije žrtava mina

i njihovih porodica u 11 minama ugroženih opština u BiH. Projekat je finansiran od Evropske unije i sufinansiran od World Vision Austrija i partnerskih opština.

Turnir će ugostiti šest klubova sjedeće odbojke iz BiH sa preko 60 sportista sa invaliditetom. Kroz okupljanje i takmičenje preživjelih od mina, ratnih veterana i osoba sa invaliditetom, turnir ističe važnost sporta u rehabilitaciji i integraciji ovih kategorija, te promovira njihove talente, kapacitete, doprinos razvoju zajednice, pomirenju i izgradnji mira u BiH.

Turnir predstavlja nasljeđe “Memorijala princeze Diane”, turnira u sjedećoj odbojci koji se održavao u BiH 18 godina u znak sjećanja na princezu Dianu i njen doprinos zaštiti i promociji prava žrtava mina širom svijeta. Na 20. godišnjicu posjete princeze Diane žrtvama mina u Bosni i Hercegovini i usvajanju Konvencije o zabrani mina, turnir će prenijeti snažan poziv za akciju.

Učesnici turnira, žrtve mina iz minama ugroženih opština, će iskoristi ovu priliku da pozovu nadležne državne institucije da ispune preostale obaveze iz Konvencije o zabrani mina da bi se što je moguće prije, a najkasnije do 2025. godine postigao krajnji cilj – BiH bez mina.    

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 500 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda