Johnny Hallyday, pjevač poznat pod nazivom "francuski Elvis" koji je popularizirao rock and roll u toj zemlji, umro je u 74. godini nakon borbe s rakom pluća, izvijestila je u srijedu njegova supruga Laeticia Hallyday.

"Johnny Hallyday nas je napustio. Pišem ove riječi ne vjerujući. Ipak, istina je. Moj muškarac više nije s nama ", izjavila je Laeticia Hallyday.

Galski „Elvis Prisley“ostavio je iza sebe 50. albuma te prodao više od 100 miliona ploča, a njegov hrapav glas donio mu je vojsku sljedbenika u Francuskoj i u ostalim zemljama koje govore francuskim jezikom. Kroz svoju karijeru koju je počeo još 60-tih godina prošlog stoljeća šetao se i koketirao sa mnogim žanrovima, počeo je sa čistom rock and roll glazbom ali je kasnije u svoje numere ubacivao country , blues , pop, soul i slične žanrove.

Napravio je neke od najljepših balada na Francuskom jeziku te se ubraja u najpopularnije medijske ličnosti francuske.

Iz ureda predsjednika Republike Francuske Emanuel-a Marcon-a saopćili su da je Hallyday više od 50 godina bio blistava ikona te poručili: „Kroz generacije je uklesan u živote Francuza. Osvajao ih je velikodušnošću čemu su njegovi koncerti svjedočili ponekad na velikim stadionima a ponekad u malim salama i klubovima.. Nikada nije stario jer nikada nije varao, ostao je jednostavan i zaljubljen u život.

Johnny Hallyday pravim imenom Jean-Philippe Smet prošle godine izjavio je da boluje od karcinoma pluća od kojeg je nažalost i izgubio život.

 

Zlatan Badnjević

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 328 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda