Muris Patković,član kajak kanu kluba „Kormoran“ iz Bosanske Krupe i juniorski reprezentativac BiH u kajaku na divljim vodama učestvovao je na tradicionalnom takmičenju „Novogodišnji spust“ u Zagrebu. Na ovoj prestižnoj utrci i stazi u dužini od 12 km učestvovalo je više od 100 takmičara iz preko 20 klubova iz zemalja okruženja.Muris je ostvario odličan rezultat.Osvojio je 5. Mjesto u žestokoj konkurenciji.

Emir S.

Novogodišnja svečana priredba koju su pripremila djeca vrtićkih grupa Pačići (mlađa vrtićka grupa), Leptirići (srednja odgojna grupa), Pčelice ( starija odgojna grupa) i Lavovi (produženi boravak) zajedno sa učiteljima održana je jutros u velikoj sali Doma kulture. 

NG priredba vrtic

 

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 18,21 sati Pištaline KD-nasilje u porodici od strane 1 lica.1 lice alkotestirano te tom prilikom ustanovljeno da je  isti pod uticajem alkohola,lišen slobode i zadržan.Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

U 18,15 sati Pištaline narušavanje JRiM-a fizičkim napadom na drugo lice od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da  nije imala intervencija i dojava o požaru.  

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  44   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo  upućeno 5  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim i  klizavim   kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 7 C , vlažnost zraka 96% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 89 cm (NV).

Stanovnici ulice Dana nezavisnosti u Bosanskoj Krupi godinama se suočavaju sa izlijevanjem fekalnih voda u objekte i dvorišta. Problem koji je nastao zbog nepostojanja adekvatne kanalizacione sheme u posljednjoj godini je izmakao kontroli. 

Da bi se spriječila eventualna zaraza, neutralizirali neugodni mirisi, Općina Bosanska Krupa je odlučila stati u kraj ovom problemu i izgraditi kolektor koji će na adekvatan način prikupljati i odvoditi otpadne vode. 

„Ovdje nema uređene kanalizacione mreže, domaćinstva nemaju adekvatne vodonepropusne septičke jame. Zbog toga dolazi do izlijevanja, neugodnih mirisa, pa čak i oštećenja privatnih objekata. Naravno, situacija je vremenom sve gora i gora. Ove smo godine odlučili izdvojiti sredstva i napraviti kolektor koji će fekalije odvoditi u regulisani potok Kalender“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. 

Načelnik naglašava da je za kanalizacioni sistem ulice Dana nezavisnosti urađena projektna dokumentacija, da će do njene izgradnje doći u budućnosti, ali da je trenutno jedino moguće i adekvatno rješenje izgradnja kolektora. 

„U toku je projekt izgradnje kanalizacionog sistema vrijedan preko 20 miliona KM i on se radi u fazama. Riješili smo neka područja općine, utrošili oko 1.5 milion maraka. Radit ćemo i druga područja gdje je neophodno, ali za to zbog kompleksnosti treba vremena. Ovdje smo u Dana nezavisnosti zbog hitnosti morali preventivno djelovati“, dodaje načelnik Halitović. 

Izgradnja kolektora na osnovu ugovora sa firmom BC-Gradnja vrijednog 29.268,86 KM počinje čim se steknu vremenski uslovi, a radovi će trajati 60 kalendarskih dana.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Udruženje Reis Mehmed – Džemaludin Čaušević iz Bosanske Krupa sinoć je po tradiciji priredilo    Svečanu akademiju povodom 147. godina od rođenja rahmetli Reisa Mehmeda – Džemaludina Čauševića

Reis1

 

147. godišnjice rođenja uvaženog Reisa Čauševiča 3

Reis2

Reis3

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 493 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda