Kraj sedmice koja slijedi,tačnije u subotu 16.decembra Kulturno-umjetničko društvo „Grmeč“ organizuje smotru horova/zborova u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:00 sati.

Najavljujući novu smotru horova iz Kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“ Bosanska Krupa kažu :“Mi vjerujemo u bolje sutra, tako da nikad nismo u poziciji da kažemo da se ono što smo planirali neće i realizirati.I u ovom slučaju, vjerovali smo, da će se desiti, kada, bilo je pitanje.Željeli smo da se horovi ponovo okupe kod nas u Bosanskoj Krupi, da svojim izvođenjem kompozicija/skladbi uveselimo prisutne, te im pokažemo čime se mi to, u slobodno vrijeme, zabavljamo.

Na ovoj,uvijek iznimnoj i posebnoj večeri u kojoj se kulturno-umjetnička scena obogati horskim pjevanjem nastupiće Mješoviti pjevački zbor Židovske općine Zagreb, Međureligijski hor “Harmonija”, Hor KUD-a “Osman Džafić”, Gradski ženski hor Bihać i domaćin – Mješoviti hor KUD-a “Grmeč”.

Ovu smotru horava sufinansiraju:Općina Bosanska Krupa i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a.

Iz Kulturno-umjetničkog društva pozivaju sve građane da prisustvuju ovoj manifestaciji i poručuju im :“Vjerujemo da ćete biti dio nas na taj dan i samim tim nam dati podršku za naredne aktivnosti našeg Društva“.

 

RadioBK

Obavještavaju se građani, potencijalni učesnici, da će se info dani na temu besplatne obuke za zanimanje zavarivač, u okviru projekta "Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa" finansiranog od strane EU, održati u ovoj sedmici i to prema slijedećem rasporedu:

 

 • 13. 12. 2017. god. (srijeda) u 10.00 sati – Dom kulture Bosanska Krupa
 • 14. 12. 2017. god. (četvrtak) u 13.00 sati – Osnovna škola Jezerski
 • 15. 12. 2017. god. (petak) u 13.15 sati – Bosanska Otoka, prostorije MZ

 

Pozivaju se građani da prisustvuju prezentaciji projekta, da se upoznaju sa svim detaljima javnog poziva za besplatnu obuku za zanimanje zavarivač. Prezentaciju će održati uposlenici Općine Bosanska Krupa i MSŠ Safet Krupić.

 

Javni poziv i prijavni obrazac možete pronaći i na internet stranici Općine Bosanska Krupa pod linkom http://opcinabosanskakrupa.ba/avni-poziv-nezaposlenim-licima-se-nalaze-evidenciji-sluzbe-zaposljavanje-unsko-sanskog-kantona-prijavu-ucesca-besplatnom-programu-strucnog-osposobljavanja-zanimanje-zavarivac/

 

Nezaposleni, ne propustite jedinstvenu priliku, prijavite se i postanite certificirani zavarivač.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

U pravoj zimskoj idili, po snijegu dubokom tridesetak centimetara, vrijedni planinari PD „GRMEČ“ su juče zajedno sa svojim prijateljima, planinarima iz gradova u okruženju, izvršili zimski uspon na Malu Gomilu- Šilju, 735 m/nv.

Povodom 11. decembra, Međunarodnog dana planina, u čarima ove atraktivne prirodne ljepote uživalo je stotinjak planinara diveći se pogledu na kanjon rijeke Une, te po svojoj veličini čuvenoj pećini Snježnjači. Dobrih vibracija je bilo u izobilju. Ali, ni to nije bilo sve, po završetku pohoda gosti su se još jednom uvjerili u vanserijsko gostoprimstvo Krupljana koji su za sve učesnike obezbijedili ručak, topli napitak, kao i domaće kolače. Prije rastanka planinara zaslužnima su dodijeljene zahvalnice, a posebne pohvale dobili su najmlađi učesnik Sandin Džajić, te najstariji Ahmo Karamujić.

Planinarska društva koja su uzela učešće na jučerašnjem pohodu:

 1. 1.PD „GRMEČ“ BOSANSKA KRUPA
 2. 2.SPD „MULEŽ“ SANSKI MOST
 3. 3.PED „KANJON“ SANSKI MOST
 4. 4.PD „RADOČ“ BUŽIM
 5. 5.PD „VELIKA KLADUŠA“
 6. 6.PD „KLEKOVAČA“ PRIJEDOR
 7. 7.PD „KRAJINA“ CAZIN
 8. 8.PD „HORIZONT“ BIHAĆ
 9. 9.PLANINARSKA SEKCIJA PRVE SREDNJE ŠKOLE „DR. HUSEIN DŽANIĆ“ VELIKA KLADUŠA
 10. 10.PLANINARSKA SEKCIJA JU OPĆA GIMNAZIJA BOSANSKA KRUPA

U PD „Grmeč“ ističu zadovoljstvo urađenim, te iskreno zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ove tradicionalne manifestacije.

 

RadioBK

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 464 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda