- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 16,15 sati ul.Unska parking prostor Krupa Kabine, saobraćajna nezgoda - NN vozač sa NN vozilom udarilo u parkirano vozilo. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Nakon pronalaska NN vozila i vozača biće preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru. 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  1 6  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne ceste su prohodne,, saobraćaj na lokalnim i gradskim putevima na području općine je prohodan od snijega, vrše se proširenja kolovoznih traka i posipanje abrezivnim materijalom, stim da i dalje otežan zbog snijega i leda posebno za putnička vozila, saobraćaj na svim putnim pravacima odvija i dalje po snježnim  i klizavim  kolovozima na kojim se vrši čišćenje. Upozorenje na moguće lavine  snjijega i kamenja na kolovoz duž desne kolovozne trake (uz brinu)mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -5 C , vlažnost zraka 89,3 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 4 9 cm (NV).

Zimski dan,prepun dječje radosti danas je priređen u javnoj ustanovi Dječji vrtić i dom učenika u Bosanskoj Krupi.Posebnost ovom danu dali su i posebni gosti koji su na veselu zimsku priredbu stigli iz bosanskokrupske Socijalno-pedagoške zajednice koja je topli dom za djecu koja su bez roditeljskog staranja.

Divna ideja da se napravi druženje u zimskom periodu tako je pružila nezaboravan dan i zab domačine i goste.

Direktorica Almira Šertović je kazala da je suradnja sa Socijalno-pedagoškom zajednicom u Bosanskoj Krupi tek početak i da su obradovani što danas mogu ugostiti djecu i dati im priliku za druženje i  jedan nezaboravan dan.

Oduševljeni pozivom, djeca iz Socijalno-pedagoške zajednice u Bosanskoj Krupi su prvi put otvorili vrata Dječjeg vrtića i poželjeli znati šta to rade,kako se druže,obrazuju i igraju djeca koja su korisnici predškolske odgojno-vaspitne zajednice u Bosanskoj Krupi

Maida Kovačević,rukovoditeljica Socijalno-pedagoške zajednice u Bosanskoj Krupi je kazala da će se na obostrano zadovoljstvo suradnja nastaviti.

A dan je započeo svečanim dočekom,upoznavanjem i potom, gledanjem crtića.Crtani film je bio dio programa vrtićke grupe „Pčelice“ sa kojim su u Dječjem vrtiću učili o zimi i polarnim krajevima sa vječnim snijegom.Pogledali su i kratki zapis o igrama i radostima na snijegu,a onda svi zajedno ,toplo obučeni, pokazali u dvorištu Dječjeg vrtića, kako se raduje zimskom danu.Grudvalo se,sankalo,klizalo,prtilo po snijegu.Napravila su djeca sa svojim učiteljica kućice od snijega,a oko njih su se,dječjim ručicama napravljeni,smiješili snjegovići,punog imena porodica Snješkovići Bijelići.

Djeca su,kao veliki, imali i svoj termin za topli voćni čaj,a zatim i zajednički ručak koji su pripremile kuharice iz Vrtića.

I poslije ovog lijepog dana najljepša vijest je da je ovo tek početak suradnje između Dječjeg vrtića i Socijalno-pedagoške zajednice u Bosanskoj Krupi.Nastaviće suradnju novim druženjima,a u planu su i zajednički projekti koje će uskoro osmisliti,pripremiti i realizirati.

 

Dževada Štancl

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 533 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda