Veliki Badić u Bosanskoj Krupi polako ali sigurno poprima potpuno novi izgled, urbaniji i privlačniji. Asfaltiran je još jedan dio puta i jučer presjecanjem vrpce svečano otvoren. Tom činu uz načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića prisustvovali su i brojni mještani. 

Za put koji se prostire pored škole i vodi prema glavnom vodovodnom rezervoaru Općina Bosanska Krupa je iz vlastitog budžeta izdvojila oko 20 hiljada KM. 

- Ovo je treća dionica koju smo završili u protekloj godini u Velikom Badiću. Povezali smo školu i džamiju sa svim zaseocima, asfaltirali više od kilometar puta i za to izdvojili oko 80 hiljada maraka, ne računajući doprinos mještana koji je također vrlo značajan. Nakon ovog puta od oko 300 metara ostaje još na lijevoj strani dio koji ćemo raditi postepeno u skladu sa raspoloživim srestvima. Učinit ćemo sve da i te dionice po 40, 50 metara završimo. Time će kompletan Veliki Badić biti pokriven asfaltom – kaže načelnik Halitović. 

Na rekonstrukciji puteva, ako govorimo o ruralnim dijelovima općine, svoje učešće daju i mještani što je na Velikom Badiću posebno izraženo. Više od 50 hiljada maraka skupljenih za asfalt u proteklih godinu dana govori o tome koliko im je stalo do boljih životnih uslova, koliko su požrtvovani i privrženi rodnom kraju. 

- Želimo da nam bude lijepo i ugodno, da sebi olakšamo vrlo bitnu putnu komunikaciju. Odlučni smo u toj namjeri i sreća je što imamo podršku općinske vlasti. Ovo su sretni trenuci, gledamo na njih kao na plodove rada i zalaganja. Skoro svi važni putevi su urađeni, povezali smo Kruškovac, Mustelje, sva mjesta sa školom i džamijom, ostalo je da riješimo put koji Badić povezuje na Šabićima. Vjerujem da ćemo uz ovakvu volju i to uspjeti – ističe predsjednik MZ Emsud Džajić. 

Veliki Badić je samo jedno od naselja u kojima se rade putevi. Asfaltom će ove godine biti obradovani stanovnici u preko 10 mjesnih zajednica, skoro u svim dijelovima lokalne zajednice, za šta će Općina samo iz ovogodišnjeg budžeta utrošiti oko 500 hiljada KM.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

22.07. u 11,00 sati Bos.Krupa ul.Branilaca grada krivično djelo - teška krađa od strane NN lica.Istraga u toku.

U  17,40 sati, Bos.Otoka, most saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 18,30 sati Bos.Otoka ul.Radnička narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 19,35 sati Bos.Krupa Stara radićka cesta saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.23.07.

U 00,30 sati Bos.Krupa ul.Stari grad caffe bar „ALI“narušavanje javnog reda i mira puštanjem glasne muzike od strane držaoca radnje.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 22,45 sati ul.Radnička saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.24.07.

U 02,00 sati Ljusina caffe bar „Maršal“ na putu M-14 narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 2 lica.Lica lišena slobode i zadržana.Prekršajni nalog na 2 lica.

U 12,50 sati Bos.Krupa ul.511 Slavne saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice

- Vatrogasna jedinica izvještava da proteklom periodu nije imala intervencija ni dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 6 1            pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  6  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 09,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Bihaćka.Radovi na vodovodnoj mreži,i od 07,30 do 12,00 sati u ul.101.Muslimanske,Gulanova okuka,Bratstva i 1 BKB.Sanacija kvara.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

   

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

   

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 20 C , vlažnost zraka 41,5% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 39 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 633 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda