Nakon potpisivanja sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta „Rekonstrukcija puta Hadžići“ u Pištalinama između načelnika Bosanske Krupe i Cazina, Armina Halitovića i Nermina Ogreševića, danas je između načelnika Halitovića i predstavnika firme Behić Sanny Boy potpisan i ugovor o izvođenju radova na pomenutom putu vrijedan skoro 50 hiljada KM. Vrlo značajnu finansijsku pomoć u gradnji puta općinama će dati mještani ovog kraja.

 

Put Hadžići koji teritorijalno pripada i Bosanskoj Krupi i Cazinu uskoro će dobiti potpuno novi izgled što mještani, kako kažu, čekaju godinama. Zbog toga su pokrenuli inicijativu, skupili blizu 100 hiljada KM a potom tražili podršku općina što su potpisivanjem ugovora zvanično i dobili.

Općine Bosanska Krupa i Cazin za put su osigurali po 30 hiljada maraka što će biti dovoljno za oko 250 m puta. Za nastavak izgradnje pobrinuli su se Pištaljani što, kako ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, ovom projektu daje ogroman značaj.

- Mi smo prije više od mjesec dana sa Općinom Cazin potpisali sporazum o zajedničkom finansiranju puta Hadžići koji je zapravo granični put između ove dvije općine. Iznos sporazuma je 60 hiljada maraka, a danas smo potpisali ugovor čija vrijednost iznosi 46 hiljada. Sad ćemo provesti postupak javne nabavke za ostatak sredstava i planiramo da uradimo nekih 500 m. Ono što daje poseban šmek ovom ugovoru je to što su mještani skupili značajan iznos sredstava, blizu 100 hiljada KM tako da računamo da bi možda kada se završe svi ovi projekti mogli imati blizu 2 km asfaltiranog puta kroz Hadžiće – dodaje načelnik Halitović.

Činjenica da je ovo projekt međuopćinske saradnje daje posebnu dimenziju. Kako naglašava načelnik Općine Cazin Nermin Ogrešević, ove dvije zajednice iza sebe već imaju nekoliko uspješnih projekata i što je još bitnije dobre ideje za nove.

- Ovakvi projekti mogu poslužiti kao model za saradnju i sa drugim općinama, ne smo dvije nego i više. Mi smo granične općine, imamo dodirnih tačaka, interakcije kad su u pitanju interesi i problemi koje treba rješavati u obe zajednice. Sa tog aspekta zaista postoji potreba za saradnjom – kaže načelnik Ogrešević.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjedavajući OV Bosanska Krupa Ćazim Kasić, njegov zamjenik Hasan Komić, predsjednik Kluba SDP Adis Džafić, predsjednik MZ Asmir Hadžipašić i nekolicina mještana.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je direktoru Javnog komunalnog preduzeća „10. JULI“ iz Bosanske Krupe Nijazu Tatareviću uručio rješenje kojim se ovo preduzeće imenuje za prinudnog upravitelja nad 25 zgrada na prostoru Bosanske Krupe, onih u kojima vlasnici ili korisnici nisu potpisali ugovor, odnosno osigurali upravljanje i održavanje zgrade.

JKP „10. JULI“ će vršiti upraviteljske poslove nad slijedećim zgradama u Bosanskoj Krupi: „Cvjećara“ u Starigradskoj ulici; SP 38D SP 40B, SP 32/1, SP 9-13, SP 30C, SP 19L u ulici 511. sbbr.; SP „Tać“, SP 29, SP 78/I i II, SP 76 (Gimnazijska), te SP 63 u Patriotskoj ligi; zatim S-41 , S-L/A, „Kozara“, S 41 i S7 u Proleterskoj ulici; S-89-89 i SP 122 u ulici Maršala Tita, potom zgrada Šumarije u Šehidskoj; UNA II u Pazadžiku; S-L/3 u ulici Mirsada Crnkića;

SP 8 u ulici Izeta Nanića; SP D1 u ulici Čaršija u Bosanskoj Otoci.

JKP „10. JULI“ za prinudnog upravitelja se imenuje dok etažni vlasnici ne izvrše izbor upravitelja i dok novoimenovani upravitelj ne preuzme zgradu na upravljanje u skladu sa Zakonom o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada, a najduže na period od dvije godine.

Svi etažni vlasnici ili korisnici, u skladu sa već pomenutim zakonom, obavezni su plaćati naknadu za upravljanje i održavanje zajedničkih dijelova i uređaja zgrade prinudnom upravitelju koji će u tu svrhu otvoriti poseban račun i o plaćanju posebno za svaku zgradu redovno voditi analitičku evidenciju.

Međutim, predstavnici svih zgrada sa komunalnim preduzećem će, ukoliko žele, potpisati ugovor o održavanju zajedničkih prostorija o čemu će detaljno biti upoznati putem obavještenja ali i na sastanku koji će preduzeće uskoro organizovati.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 342 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juni 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda