Iman Begić ,karatistkinja Karate kluba „Feniks“ Bosanska Krupa na najljepši način je obilježila svoje odrastanje i prelazak iz Dječje reprezentacije BiH u kadetsku postavu takmičara u karateu ,gdje je ,sudeći po nizu uspjeha u svom sportskom razvoju,čekaju nova priznanja,nove medalje.
Priliku za to joj je dalo, proteklog vikenda održano Balkansko prvenstvo za djecu od 11 – 14 godina.
U Beogradu je Iman bila jedna od 830 takmičara iz jedanaest država Balkana,zajedno sa 143 takmičara iz Dječje karate reprezentacije BiH,među njima i sa još tri takmičara Karate kluba „Feniks“ iz Bosanske Krupe.
Bio je to četvrti nastup Iman Begić na Balkanskom prvenstvu.Ovaj put sa Džejlanom Harbaš,Senaidom Veladžićem i Emsudom Grošićem i uz trenera Muju Begića iz karate kluba "Feniks".
Uspjeh Dječije reprezentacije BiH na ovom prvenstvu mjeri se sa osvojenih 36 medalja,odnosno sa sedam zlatnih,osam srebrnih i dvadesetjednom brozom.
Bosanskokrupska karatašica,članica Feniksa je za svoj trud ,znanje i vještine zaslućila bronzanu medalju .Borila se sa protivnicima u pet mečeva i zabilježila samo jedan poraz.
U narednim mečevima svoje mjesto tražit će najboljoj postavi kadeta Bosne i Hercegovine.
Samir Cazinkić,predsjednik Karate Saveza Unsko-sanskog kantona čestitao je na osvojenom drugom mjestu u zbirnim rezultatima Balkanskog prvenstva u Beogradu Dječjoj karate reprezentaciji BiH.
Posebnu čestitku uputio je osvajačici bronzane medalje - Iman Begić,zahvaljući joj na dostojnoj prezentaciji svoga kluba „Feniksa“,grada Bosanska Krupa,Karate saveza Unsko-sanskog kantona i države BiH.
Čestitke velikoj curi Iman Begić!
Dževada Štancl

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 17,30 sati Bos.Krupa ul.Omladinska saobraćajna nesreća - udar bicikla u put.motorno vozilo.1 lice zadobilo lakše tjelesne povrede.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 2 9 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova..

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16 C , vlažnost zraka 55,9% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 76 cm (NV).

NK „Bratstvo“ i NK“Željeničar“ poraženi su u posljednjem 22. kolu I NL USK . Bratstvo je poraženo sa 3:2, dok je Željo izgubio kod kuće sa 2:1 od NK“Kamenica“. Bez obzira na poraz, NK“Bratstvo“ je osvojilo 54 boda što im je osiguralo prvo mjesto na tabeli i plasman u II NL FBiH-grupa „zapad“.NK“Željezničar“ takmičenje završava diobom trećeg mjesta sa 34 boda. Mirando Bajramović, napadač NK“Bratstvo“ najbolji je strijelac lige postigavši 21 gol.

 

Emir Sedić

U konkurenciji   seniora i juniora ove srijede 01. juna u Bosanskoj Krupi na SRC“Ade“ bit će odigrano finale kupa USK. Utakmica u juniorskoj kategoriji počinje od 16h , a sastaju se NK“Sloga“ (Otoka) – NK“Krajina“ (Cazin). U okviru kategorije seniora od 18h sastaju se ekipe NK“Borac“ (Izačić) – NK “ Krajina (Cazin).

 

Emir Sedić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1286 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda