Povodom predstojećeg 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa i u svoje lično ime, svim svojim sugrađankama i sugrađanima kao i svim Bosancima i Hercegovcima, upućujem iskrene čestitke.

 

            Prvenstveno zbog mlađeg naraštaja, podsjećam da se 1. marta 1992. godine na referendumu većina stanoviništva izjasnila za to da Bosna i Hercegovina bude nezavisna i suverena država unutar svojih historijskih potvrđenih granica. Misli se i poziva na granice potvrđene 25. novembra 1943. Nakon uspješno provedenog referenduma Bosna i Hercegovina je 6. aprila 1992. godine stekla međunarodno priznanje.

 

            Od tada do danas BiH je gradila i branila svoj identitet, suverenost i samobitnost zahvaljujući prvenstveno visokoj svijesti Bosanaca i Hercegovaca koji su svoju državu stavljali ispred svih drugih vrijednosti i interesa.

 

            Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u temelje nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine.

 

            Njihova žrtva obavezuje nas da gradimo demokratsku državu evropskih standarda, u kojoj neće biti diskriminacije ni po kojem osnovu.

 

           

            Bosanci i Hercegovci, od srca vam želim svako dobro. Još jednom, sretan Dan nezavisnosti.

 

 

 

 

    OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                                                                                              Armin Halitović

Svim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno građanima  Bosanske Krupe u ime Općinskog vijeća Općine Bosanska Krupa i u svoje lično ime  upućujem najiskrenije čestitke u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine sa željom da ovaj historijski datum za našu zemlju obilježe dostojanstveno, poštujući njegov osnovni cilj, a to je nezavisna, samostalna, demokratska, multinacionalna i multireligijska država Bosna i Hercegovina kao zajednica ravnopravnih naroda koji u njoj žive.

Bosnu i Hercegovinu ne treba promatrati isključivo kroz komplikovano ustavno uređenje i njenu ekonomsku moć. Ona je puno više od onog kako se obično u današnjici opisuje.

U svojoj hiljadugodišnjoj historiji Bosna i Hercegovina je, bez obzira na teška iskušenja i izazove, opstajala kao zajednica u kojoj se susreću i međusobno obogaćuju različite kulture i tradicije.

Bosna i Hercegovina je istinska humana ideja i stvarnost suživota, ona kao takva vijekovima nadživljava i političke sisteme, i ekonomske prilike, i društvena uređenja, i velika carstva, i krize. To je najvažniji razlog zbog kojeg živjeti na ovim prostorima predstavlja čast i privilegiju.

 

         PREDSJEDAVAJUĆI

                                                                                                                                          OPĆINSKOG VIJEĆA

                                                                                                                                                  Ćazim Kasić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 615 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda