Danas je zasjedalo Općinsko vijeće Bosanska Krupa na kojem je na prijedlog klubova SDA, ASDA , Demokratske fronte i  Saveza za bolju budućnost smjenjen dosadašnji predsjedavajući Husein Gerzić iz SDP-a a na njegovo mjesto izabran je Ćazim Kasić iz Stranke demokratske akcije. Prije toga na upražnjeno mjesto zamjenika predsjedavajućeg imenovan je  Hasan Komić iz A SDa

                                           

 

Tridesetčetvrta sjednica  Opinskog vijeća  počela je usvajanjem  zapisnika sa dvije predhodne sjednice općinskog vijeća  na koje je primjedbe imala jedino vijećnica  Marija Krupić ali njene primjedbe nisu usvojene. Kod rasprave o  Dnevnom redu  na prijedlog klubova SDA,  A SDA , DF i SBB-a  u Dnevni red kao prva uvrštena je tačka  Imenovanje zamjenika predsjedavajućeg OV Bosanska Krupa, izglasavanje nepovjerenja predsjedavajućem Općinskog vijeća i imenovanje  novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća.   

Poslije vijećničkih pitanja prešlo se na raspravu  o prijedlogu za zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća .Predsjednik Kluba Demokratske  fronte   Zaharije Mesić  za zamjenika predsjedavajućeg predložio je Hasana Komića iz Kluba A SDA. Za ovu poziciju nije bilo drugog prijedloga pa se pristupilo se tajnom glasanju za zamjenika predsjedavajućeg i  na to mjesto sa 14 glasova imenovan je  Hasan Komić.  Kod smjene predsjedavajućeg OV Bosanska Krupa  omjer glasova je bio isti dako da je sa 14 glasova smjenjen dosadašnji predsjedavajući Općinskog vijeća Husein Gerzić pa se moglo vidjeti da je na sceni nova parlamentarna većina koju pored SDA,ASDA,DF-a i SBB-a čine i dva dojučerašnja člana Kluba SDP-a a da je pored nezavisne vijećnice Marije Krupić jedina opozicija u Općinskom vijeću ostao SDP.To se vidjelo i kod glasanja za  novog predsjedavajućeg općinskog vijeća kada su  predložena  dva kandidata i to Ćazim Kasić iz SDA i Daira Zjakić iz SDP-a . Kada se trebalo pristupiti glasanju , Klub SDP-a je napustio zasjedanje i najavio da neće priznati rezultate izbora jer je zamjenik predsjedavajućeg HasanKomić  uz glasamje vijećnika formirao komisiju za izbor u kojoj nije bilo  predstavnik SDP-a iako  je ova stranka imala svog kandidata.Glasanjem Općinskog vijeća većinom glasova u tu komisiju pored zamjenika predsjedavajućeg iz A SDA izabran je po još jedan član A SDA i SDA. Poslije napuštanja sjednice šest od ukupno osam vjećnika SDP-a glasanju je pristupilo 16  vijećnika . Ćazim Kasić je dobio 15 glasova  a jedan listić je bio nevažeći pa je tako Ćazim Kasić izabran za novog predjedavajućrg Općinskog vijeća i to već četvtog u ovom sazivu.  Prvi predsjedavajući bio je iz SDA zatim drugi iz A SDA dok je treći bio iz SDP-a. Nakon izbora novi predsjedavajući Ćazum Kasić se zahvalio na izboru ,obećao da će raditi u skladu sa položenom zakletvom te da će unaprijediti rad općinskog vijeća. Ujedno se zahvalio dosadašnjem predsjedavajućem na svemu dobrom što je uradio i istakao da je sadašnji politički trenutak takav da je sada on predsjedavajući općinskog vijeća. Zahvalio se i svima koji su iz čak četiri kluba glasali za njegov izbor i rekao da ne vidi razloga da općinsko vijeće i on lično ne nasavi dalju dobru suradnju sa općinskim načelnikom. Nakon obraćanja novog predsjedavajućeg 34.sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa na prijedlog predsjednika Kluba DF-a a zbog novonastale situacije je   prekinuta i trebala bi biti nastavljena u slijedeći petak razmatranjem Budžeta općine za 2015.godinu.

 

Ademir Mesić

Općina Bosanska Krupa nema veze sa ubijenim psima na području deponije “Perna”

 

Priča oko ubijanja pasa lutalica i “skrivanja” leševa na području deponije “Perna” opet se ponavlja i u žiži je javnosti. Taj neljudski, nehumani čin, sve ozbiljniji problem nama dodatno usložnjavaju insinuacije pojedinih medija, navodi kako je za to odgovorna Općina Bosanska Krupa.

 

Ovim se putem opet javno ograđujemo i naglašavamo kako s tim nemilim događajem nemamo apsolutno nikakvu vezu, a ni informaciju ko je to i iz kojeg razloga učinio. Ako se leševi nalaze na deponiji “Perna” zaista ne znači da su psi došli iz Bosanske Krupe. Ne stavljajući nikome na teret, ne optuživajući nikoga, naglašavamo da je to lokacija na kojoj otpad odlažu tri općine sa područja Unsko-sanskog kantona, ne samo Bosanska Krupa već i općina Cazin i općina Bužim, kao i veliki broj privatnih lica koji dovoze svoj otpad na pomenutu deponiju.

 

Problem pasa lutalica je ogroman, odavno je među najprioritetnijim za rješavanje, svi smo svjedoci napada na ljude i ugrožavanja njihovih života. Zbog toga lokalnu upravu Bosanske Krupe, vjerujemo kao i sve druge, zaista brine, ali to nije i nikad neće biti razlog da na ovakav način rješava problem jer krši zakon.

 

Apelujemo na pojedine medije da se drže kodeksa, da ne iznose pretpostavke, nego da prije objave teksta sagledaju problem iz svih uglova, dobro provjere informaciju i onda je plasiraju. Javna riječ ima veliku odgovornost i nje bi svi trebali biti svjesni. Također, apelujemo i na privatna lica da se suzdrže od neosnovanih optužbi koje na račun Općine Bosanska Krupa i njenog rukovodstva iznose u društvenim krugovima, te napominjemo da ćemo svoj integritet zaštititi putem nadležnih institucija.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

13. 2. 2015. god.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 578 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda