Mehmed Mahmić,predsjednik OOSDA Bosanska Krupa u ime odbora kojem je na čelu pozvao je zadnje ramazanske noći  na iftar više od 500 gradjana bosanskokrupske i susjednih općina a na iftaru je bio prisutan i kompletan vrh   Stranke demokratske akcije Unsko sanskog kantona te podpredsjednik SDA BiH Senad Šepić. Iftar zadnjeg ramazanskog dana je poseban i drugačiji od svih drugih iftara jer je kruna jednomjesečnog posta u kojem  se  Muslimani   suzdržavaju od jela i pića, loših riječi i ponašanja i ostalih stvari koje ne priliće  u Islamu. Poslije posljednje ramazanske noći muslimani započinju pripreme za najveći muslimanski blagdan Bajram i upravo zadnji ramazanski dan i zadnji iftar znače i početak novog Bajrama , praznika porodične sloge i radosti medju svim Muslimanima.

Predsjednik OO SDA Bosanska Krupa je svim prisutnim čestitao na ispošenom Ramazanu i riječima Bajram ŠerifMubarek Olsun poželio im svu sreću, rahatluk i betrićet u budućim danima njihovih života.

Iftar sa više od 500 zvanica organizovao je OO SDA Bosanska Krupa a veliku pomoć u organizaciji i pozivanju članova i simpatizera SDA ali i velikog broja ostalih gradjana pružili su asocijacija mladih SDA i Asocijacija  žena SDA.

 

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 548 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda