Sportski savez općine Bosanska Krupa                                                         «Radničke sportske igre-Bosnska krupa 2014»

Bosanska Krupa

 

 

 

Sportski Savez općine Bosanska Krupa ove godine počinje vraćati tradiciju nekadašnjih „radničkih sportskih igara“ U Bosanskoj Krupi. Od ove godine Radničke sportske igre će se održavati u vrijeme manifestacije „Septembarski dani slobode“ izmedju 1.09. – Dana 511.sbbr i 17.09. dana oslobodjenja općine Bosanska Krupa.

 

Organizator „Radničkih sportskih igara“ je Sportski savez općine Bosanska Krupa. Suorganizator igara je JU Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje.

Medijski pokrovitelji Radio BK i portal krupljani.ba. Generalni pokrovitelj je općinski načelnik Armin Halitović.  

U 2014.godini organizovat će se natjecanje u dvije discipline za koje Sportski savez općine Bosanska Krupa donosi

 

P R O P O Z I C I J E

 

Propozicije za nogometni turnir na

“Radničkim sportskim igrama-Bosanska Krupa 2014“

 

Član 1.

 

Radničke sportske igre održavaju se sa namjerom obezbeđenja i očuvanja fizičke i zdravstvene sposobnosti radnika kao i družrnja ,zbližavanja i upoznavanja radnika različitih poslovnih subjekata u općini Bosanska Krupa.

 

 

Član 2.

Na radničkim sportskim igrama mogu da učestvuju svi poslovni subjekti  koji obavljaju registrovanu djelatnost  na području općine  Bosanska Krupa.

Za svaku ekipu  mogu  igrati takmičari koji su uredno prijavljeni kod PIO /MIO.
Ako neki poslovni subjekt  nema dovoljan broj zaposlenih za samostalnu prijavu ekipe može napraviti ekipu sa još najviše dva poslovna subjekta  .

 

                                                         

                                                        Član 3.

Ekipa može nositi isključivo ime poslovnog subjekta  a u slučaju da se ekipa pravi od radnika više poslovnih subjekata onda prijavljuje ime koje će sadržavati imena  svih subjekata koji zajedno formiraju ekipu. Ukoliko neka ekipa nastupi sa takmičarem koji nije zaposlen u firmi, bit će  diskvalifikovana iz daljeg takmičenja.

 

 

 

 

 

 

Član 4.

 

Ekipa na početku takmičenja registruje deset (10) nogometaša. Utakmice se igraju po sistemu  (5+1)  sa četiri rezervna igrača . Da bi utakmica mogla da počne, na terenu mora biti najmanje 5 igrača od kojih je jedan golman. Igrači u igri mogu se neograničeno menjati tokom cjele utakmice. Utakmicu vode dvojica sudija od kojih je jedan glavni i u slučaju različito donešenih odluka njegova odluka je izvršna. Svakoj utakmici prisustvuje i delegat koji prati vbrijeme,vodi evidenciju o prekršajima i pogodcima i kordinira rad zapisničkog stola. Sudije delegira takmičarska komisija. Disciplinske mjere izriče Disciplinski sudac turnira kojeg imenuje takmičarski odbor.Disciplinske mjere izriču se u skladu sa Disciplinskim pravilnikom NS BiH.

 

 

                                                        Član 5.

Ekipa mora imati  jednoobraznu u sportsku  opremu  (dres, šorc ) sa vidno istaknutim brojevima koji se unose u zapisnik a igra se isključivo u sportskim patikama prilagodjenim za tvrde podloge. Golman mora imati dres različit od drugih članobva ekipe.Ukoliko dvije ekipe imaju istu boju dresova  na početku susreta žrijebom se odredjuje koja će ekipa koristiti pomoćne majice - markere.

 

                                                                       Član 6.

Utakmice se igraju 2x15 minuta sa 5 minute odmora izmedju poluvremena .Dužinu trajanja utakmice i paute prati  prati  delegat utakmice.

Utakmice polufinala,utakmice za treće mjesto  i finala  igraju se 2 X po 20 minuta sa pauzom od 5 minuta izmedju poluvremena

Ekipe imaju pravo na zahtjev koristiti u svakom poluvremenu po jedan tajm-aut (tajm-aut traje 1 minut) koji odobrava glavni sudija isključivo kada ekipa koja traži tajm aut ima posjed lopte.Za vrijeme tajm-auta glavni sat je zaustavljen.

Turnir  se u prvom dijelu  igra po grupnom sistemu takmičenja  a završnica turnira se igra po kup sistemu. Ukoliko u završnici turnira utakmica u regularnom toku završi neriješenim rezultatom odmah se izvode udarci sa sedam metara . Prvo se pucaju tri serije a ako i poslije tri serije rezultat bude neriješen izvodjenje se nastavlja sa po jednom serijom sve dok se ne dobije konačan pobjednik susreta.raspored igranja utakmica u grupama i drugom djelu takmičenja donosi takmičarski odbor Radničkih sportski igara.

 

                                                      Član 7.

Udarac iz ugla i aut se izvode nogom. Igrač protivničke ekipe ,ukoliko to igrač koji izvodi prekršaj zatraži dizanjem ruke ,mora biti  udaljen od mesta izvođenja prekršaja najmanje 5 metara. Udarac mora da se izvede u roku od 4 sekunde. Pogodak se može postići direktno iz udarca iz ugla a ne može iz auta. Lopta odbijena od golmana u gol-aut je korner (udarac iz ugla).

Golman izvan 6 metara je igrač. Golman  ne može rukom da hvata loptu vraćenu nogom od svog igrača u toku utakmice, a može rukom da hvata vraćenu glavom ili tijelom. Golman  ima pravo da prebaci loptu preko centra rukom.

Klizeći start na protivničkog igrača nije dozvoljen i kažnjava se isključenjem na 2 minuta a ukoliko se ponovi crvenim kartonom koji automatski znači suspenziju sa prve slijedeće utakmice..

Šesti (6)  prekršaj jedne ekipe  i svaki sljedeći kažnjavati izvođenjem kaznenog  udarca  sa razdaljine od 9 metara od gola prilikom kojeg svi igrači uključujući i izvodjača moraju biti na udaljenosti koja je veća od 10 metara od gola .

Kazneni udarac za prekršaje napravljene unutar prostora od 6 metara izvodi sa udaljenosti od 7  metara od gola .  Za vreme izvođenja penala golman mora da stoji na gol liniji ali može da se kreće po njoj levo i desno.

 

Ukoliko neka situacija nije regulisana ovim propozicijama primjenjuju se pravila i propisi za  mali nogomet NS BIH

 

 

 

Propozicije za povčačenje konopca na

“Radničkim sportskim igrama-Bosanska Krupa 2014“

 

                                                        Član 1

Na radničkim sportskim igrama mogu da učestvuju svi poslovni subjekti  koji obavljaju registrovanu djelatnost  na području općine  Bosanska Krupa.

Za svaku ekipu  mogu  igrati takmičari koji su uredno prijavljeni kod PIO /MIO.
Ako neki poslovni subjekt  nema dovoljan broj zaposlenih za samostalnu prijavu ekipe može napraviti ekipu sa još najviše dva poslovna subjekta  .

 

                                                            Član 2.

Ekipa može nositi isključivo ime poslovnog subjekta  a u slučaju da se ekipa pravi od radnika više poslovnih subjekata onda prijavljuje ime koje će imati značajke svih subjekata koji zajedno formiraju ekipu. Ukoliko neka ekipa nastupi sa takmičarem koji nije zaposlen u firmi, bit će  diskvalifikovana iz daljeg takmičenja.

 

                                                        Član 3

Ekipa u vuči konopca  prijavljuje maksimalno 10 takmičara. Takmičarska ekipa  sastoji se od najviše osam takmičara a  ekipa može učestvovati u povlačenju sa najmanje 5 takmičara .. Povlačenje konopca traje  1 minutu .Pobjednik je ekipa koja  prije tog vremena  na svoju stranu prevuče markirnu zastavicu u dužini od 1 metra što će biti vidljivo obilježeno. Ako u vremenu od  jedne minute  ekipa ne uspije nadvući drugu, pobjednik je ekipa koja povuče  veču dužinu konopca na svoju polovinu.

                                                        Član 4.

Takmičarski odbor radničkih sportskih igara napravit će žrijeb i raspored povlačenja tako da jedna ekipa u jednom takmičarskom danu može imati najviše dva povlačenja.

 

                                                        Član 5.

Oko eventualnih sporova i nejasnoća odlučivat će glavni sudac takmičenja i dva pomoćna sudca koje će za kompletno takmičenje imenovati takmičarski odbor .

                                                       

 

 

 

                                                                 

 

Takmičarski odbor

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 559 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda