U svrhu obilježavanja života i djela uvaženog Reisa, a u organizaciji udruženje Reis Džemaludin Čaušević, započela ja sa radom i web prezentacija udruženja.

Reis Čaušević je sigurno prvi čovjek u  Bošnjaka BiH  koji je svojim radom, zasnovanim na iznimnoj inteligenciji i vizionarskim pogledima u budućnost kroz svoj rad i društveno djelovanje želio stvoriti prostor da se bošnjački narod prosvjećuje i obrazuje na maternjem jeziku, živom riječju i knjigom, istovremeno smatrajući da je to najbolji način da Bošnjaci produbljuju svoja vjerska osjećanja i formiraju svoj identitet.

Ponosni na ime i djelo Reisa, s ciljem sakupljanje građe o životu i radu Reisovom, pored pripreme izgradnje Spomen kuće Reisa i organizovanja Hadžijski susreta u Arapuši, pokrenuli smo i službenu web prezentaciju udruženja „Reis Džemaludin Čaušević“.

Želimo da web prezentacija (reis-m-dz-causevic.org) bude mjesto gdje ćemo sakupiti sve dokumente i djela Reisa Džemaludina Čauševića kako bi mladi,osobito oni koji se bave naučnim radom mogli istraživatii poučavati mlade generaciji o velikom djelu našeg Velikana.

 

 

Portal  

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 529 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda