Uz potvrdu Crvenog križa općine Bosanska Krupa,na zahtjev Bišćanin Feride iz Bosanske Krupe,djevojčice rođene 2003. godine,učenice četvrtog razreda Druge osnovne škole organizira se sakupljanje novčanih sredstava za kupovinu i nabavku KORZET-ortopedskog pomagala koje košta 1350 konvertibilnih maraka. Feridini roditelji su nezaposleni,a otac Ahmet je teški bolesnik sa dijabetesom i bakterijom želuca.Ovo pomagalo bi mnogo olakšalo kretanje djevojčice Feride,da može da uživa u životu kao i njeni zdravi vršnjaci i njena mlađa sestra.Svi koju mogu mogu sredstva uplatiti na žiro-račun KIB banke broj 19 850 10000000030 na partiju broj 1450500494 i na ime Bišćanin Ahmeta.
Ferida je vesela slatka plavojkica sa plavim veselim očima.Treba joj korzet koji svi dobri ljudi mogu udruženo nabaviti ako malo izdvoje iz svog novčanika.!

Organizacioni odbor za 3. Čorbarijadu danas je donio odluku da se zbog vremenskih neprilika ovogodišnja Čorbarijada odgodi za neki drugi termin. Mišljenje članova Organizacionog odbora je da bi ružno vrijeme i močvarno zemljište u reonu održavanja Čorbarijade sigurno pokvarili utisak i ne bi se mogao postići željeni ugođaj i raspoloženje učesnika Čorbarijade.

U narednim danima Organizacioni odbor na čelu sa Općinskim načelnikom i dalje će raditi na što uspješnijoj organizaciji 3.Čorbarijade, a o novom terminu održavanja Čorbarijade bićete obavješteni čim se vremenske prilike stabilizuju.

Nadamo se da ovo odgađanje neće smanjiti broj prijavljenih ekipa i da će organizacija 3. Čorbarijade u povoljnijim vremenskim uslovima samo podići njen kvalitet.

Veliki uspjeh bosanskokrupskih nogometašica „Željezničara“

(treće mjesto na Federalnom kupu za kadetkinje)

Proteklog vikenda na terenima stadiona Koševo u Sarajevu održan je Treći federalni kup za kadetkinje u ženskom nogometu.Na ovom takmičenju učešće je uzelo osam ekipa iz Federacije BiH,a među njima i dvije bosanskokrupske ekipe:“Željezničara“ iz Bosanske Krupe i „Sloge“ iz Bosanske Otoke.

Ambiciozne i talentirane nogometašice „Željezničara“ osvojili su na ovom Kupu,koji i jeste pozornica za promociju najboljih ekipa ženskog nogometa u Federaciji BiH-visoko treće mjesto.Od mladih zaljubljenica u nogomet iz Bosanske Krupe bolje su bile samo ekipe „SFK 2000 Sarajevo“ koje vodi selektorica državne reprezanticije BiH Semira Hurem, sa osvojenim prvim i ekipa „Mladosti“ iz Nević Polja, sa drugim mjestom na ovom takmičenju.

Nogometašice „Željezničara“ zabilježile su tri pobjede u četeiri odigrane utakmice.U tri pobjedničke utakmice postigli su četiri gola,a nisu primili nijedan.U četvrtoj utakmici,koja je odlučivala o poredku u vrhu tabele,primili su dva gola.Iza Krupljanki ostale su nogometašice „Salt City“ iz Tuzle,Čelika iz Zenice,Sloge iz Bosanske Otoke,ekipe „Ozrena“ i „Rose Brandis“.

Potvrdile su se tako riječi selektorice naše bosanskohercevačke reprezentacije u ženskom nogometu,Semire Hurem ,riječi izrečene na turniru „Amra Sedić“ ,koji je početkom proljeća organiziran u Bosanskoj Krupi:Općina Bosanska Krupa ima sjajne djevojke i da prava je šteta što u ovom dijelu BiH nemaju konkurencije, kako bi mogle igrati više susreta“.Izrazila je i nadu da će se bosanskokrupski ženski nogometni klub „Željezničar“, od jeseni početi i takmičiti u zvaničnom ligaškom takmičenjeu i tako imati priliku učestvovati na značajnim natjecanjima u ženskom fudbalu.Po ovim rezultatima,zabilježenim na Kupu Federacije BiH za kadetkinje,sve su prilike, da će tako i biti.

Po riječima Mirela Bratića i Lejlada Šarića,predsjednika i trenera ŽNK „Željezničar“prvo mjesto sarajevskog kluba „SFK 2000“ je zasluženo i oni nemaju konkurencije kada je u pitanju klupski ženski nogomet.Radost im pričinjava što su od tih prvih, na Trećem kupu FBIH u ženskom nogometu za kadetkinje,bosanskokrupske nogometašice,ograđene samo jednom ekipom,ekipom „Mladosti“ iz Nević Polja.

Inače, početkom maja ove godine, napunile su se dvije godine kako je sa radom počeo Ženski nogometni kub „Željezničar“ iz Bosanske Krupe.

Dževada Štancl

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 695 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda