Karate vikend za naše takmičare

Protekle nedjelje održan je Međunarodni karate turnir u Banja Luci – ‘’BUŠHIDO Banja Luka Open Karate kup’’. Turnir je okupio oko 50 klubova iz 8 država, sa 630 takmičara.

Organizator je bio Karate klub BUŠHIDO, a na takmičenju je ucestvovao KK Feniks iz Bosanske Krupe, s tri takmičara: Ajna Musić, Alem Veladžić i Adin Musić.

Ajna je u kategoriji kate djevojčice 2013 osvojila srebrnu medalju, dok je Adin osvojio srebro u kategoriji kate kadeti.

Jos jedno sportsko takmičenje održano je u nedjelju u Sarajevu. 16. Otvoreno prvenstvo u karateu „Ilidža Open 2022“ održano je na Ilidži, na kojem je učešće uzelo 960 takmičara iz 7 zemalja. Senaid Veladžić i Amar Besic su ucestvovali na ovom takmičenju ispred KBES 5.11 iz Bosanske Krupe, gdje su osvojili dvije medalje.

Amar Besic

Amar Bešić osvojio je srebro u kategoriji kate dječaci do 8 godina, dok je Senaid Veladžić osvojio bronzu u kategoriji kate seniori. Veoma važno takmičenje za našeg najboljeg sportistu, Senaida Veladžića, koji se takmiči u veoma teškoj kategoriji seniora, gdje je kao suparnike imao najbolje karatiste BiH i Balkana.

Oba kluba su osvjetlala obraz Bosanske Krupe i još jednom pokazali da kvalitetno rade i teze ka uspjehu I dobrim rezultatima te pronose Bosansku Krupu dobrim glasom gdje god da krenu!

Elma V.

Senaid i Amar

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 504 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1119 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa