Eman Šertović potpisao prvi profesionalni ugovor za KK Sloboda iz Tuzle

Eman Šertović je ponikao u redovima košarkaškog kluba Bratstvo iz Bosanske Krupe, ranu karijeru nastavio u Sarajevu potom u Americi, prvo u srednjoškolskoj košarci a potom i na UT Martin (univerzitetu), u jednoj od najjačih koledž liga, a svoj košarkaški put nastavlja u košarkaškom klubu Sloboda iz Tuzle.

Ovo je prvi profesionalni ugovor koji je ovaj mladi košarkaš potpisao, a godine uložene u košarku, razvoj i unapređenje svoje igre, godine života miljama daleko od porodice i prijatelja, napokon su se isplatile, gdje i sam kaže, nastavlja onim putem koji je želio – profesionalna košarka, a potom i Euroliga, a poslije ko zna.

Eman je odlučan, spreman i zadovoljan putem kojim je krenuo, izborom Slobode kao svog narednog doma, vraćanjem ponovo na europske parkete i možda i najljepši razlog, kako kaže Eman, da bude bliže roditeljima.

Od trinaeste godine u potrazi za svojim snovima, godine uložene u mukotrpnom radu, odricanju, trudu i talentu, otpočeo je jedno novo poglavlje, ono profesionalno i mi mu želimo mnogo sreće i uspjeha.

Šertović je potpisao ugovor s crveno-crnima na period od jedne godine, a ekipi će se priključiti već naredne sedmice.

 

Elma V.

Eman 1

Eman 2

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 688 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 568 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa