Bihać domaćin šahovskog prvenstva BiH za djecu i mlade

Šahovski klub Bihać i Šahovski savez Unsko-sanskog kantona (USK) od prvog do četvrtog jula domaćini su prvenstva Bosne i Hercegovine za djecu i mlade. Za sada je potvrđen nastup više od 80 šahista iz 20 bosanskohercegovačkih gradova.

-S obzirom na okolnosti, bio je ovo zahtjevan organizacijski izazov, međutim uspjeli smo ispoštovati sve zahtjeve i aktuelne zdravstveno-epidemiološke mjere. Imamo više od 80 prijavljenih takmičara u ženskoj, odnosno muškoj konkurenciji, međutim spremni smo i na povećanje tog broja, jer su još uvijek omogućene prijave. Osigurali smo nekoliko organizacijsko - tehničkih novina, poput elektronskih ploča i live - stream praćenja svih mečeva. Jednostavno, željeli smo se još jednom pokazati kao sposobni organizatori, te potvrditi renome dvostrukih prvaka države i učesnika u Kupu evropskih šampiona - kazao je direktor prvenstva i Šahovskog kluba Bihać Edhem Duraković.

Šahovski savez Unsko-sanskog kantona prvi je put domaćin omladinskog nacionalnog prvenstva, na kojem će ga predstavljati 17 takmičara.

-Ovo je za nas i velika čast, tako da ćemo se potruditi i da ostvarimo što bolje rezultate. Unsko-sanski kanton predstavlja 17 šahista i očekujemo reprezentativna postignuća. Braća Kekić u najmlađoj konkurenciji od osam do 10 godina već su bili državni prvaci i predstavnici BiH na Evropskom šampionatu. Ponovo očekujemo dobre rezultate, te općenito vrhunski turnir, a po dva prvoplasirana iz svake kategorije putuju na ovogodišnji evropski i svjetski šampionat - riječi su predsjednika Šahovskog saveza USK Irfana Karabegovića.

Omladinsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u Bihaću počinje u četvrtak, 1. jula u 16 sati.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 350 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1860 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa