Bosanskokrupska Una regata 17.jula – od danas kreću prijave

Ljetne manifestacije i dogadjaji polako popunjavaju kalendar dešavanja u Bosanskoj Krupi.Tako su u vikendu iza nas krenule Radničke sportske igre za koje je prijavljen, prema riječima organizatora, rekordan broj ekipa, ukupno sedamnaest.

Radničke sportske igre će trajati do 26.juna kada otvaramo Memorijalni turnir „Ćojluk“, a tog dana održaće se i II ljetna biciklijada u organizaciji KES“Urban-x“. Sljedećeg dana tj. u nedjelju 27.juna od 19 sati na ljetnoj pozornici na bosanskokrupskom Starom gradu „Muhabet sa Razom“. Simpatična mlada žena Razija Čolaković koja obradjuje lagane teme, neopterećenost bilo čime, mnogo humora, pomalo sarkazma i iskrenost.

Vikend koji nam dolazi u susret nosi dvije manifestacije jedna koja se održava po deseti put, a druga po prvi.U subotu 19.juna na izletištu Šujnovac takmičenje u spravljanju ukusnih čorbi“- bosanskokrupska čorbarijada, a u nedjelju 20.juna u Jezerskom Festival narodnih običaja u organizaciji UŽZOR“Vakat“.

Bosanskokrupska Una regata 17.jula

Novina je svakako projekt za koji se sada zna i tačan datum. Naime 17.jula Bosanska Krupa po prvi put organizuje svoju bosanskokrupsku Una regatu.

Bosanskokrupska Una regata koja bi trebala biti održana 17.jula. Kako je rekao općinski načelnik Armin Halitović ova ideja „se kuha“ već nekoliko godina, sada krećemo u realizaciju, a ima potencijal da dobijemo jednu lijepu i uspješnu priču:

Negdje 2019.godine je krenula ta ideja kada smo razmišljali da organizujemo nešto poput „Rotary kanjon“ manifestacije, ali do toga nije došlo. Razmišljali smo i o nekom našem lokalnom raftingu, jer smo svi uvijek nekako nezadovoljni sa Una regatom, kako se to sve organizuje, koliko čamaca dodje u Bosansku Krupu. Onda smo prošle godine bili spriječeni pandemijo da nešto konkretno i uradimo, ali smo zato ove godine, sada kada ima uslova, odlučili da krenemo u taj projekt.“

Bosanskokrupska Una regata bi trebala ići od mosta u Grmuši do drvenih mostova u centru grada. Upravo danas je krenuo poziv ekipama za učešće koji će biti otvoren do 12.jula do 15 sati. Kako je kazao Tarik Halkić iz rafting centra „Unatoure“ u Bosanskoj Krupi imamo 18 rafting čamaca i biće angažovano još ako bude dobar odziv.

Cilj regate je učešće svih građana u regati koji do sad nisu imali prilike da učeštvuju ali isto tako i svih ljubitelja prirode, dobre atmosfere i očuvanja okoliša.Trajaće jedan dan. U jutarnjim satima bi organizator za sve učesnike organizovao prevoz na start regate koji bi bio u blizini Grmuškog mosta. Cilj regate je Bosanska Krupa gdje bi doček bio uz hranu i muziku. Pokrovitelj manifestacije i organizator je Općina Bosanska Krupa uz podršku JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa kao i Sportskog saveza, a vrijedi napomenuti i da su partneri i sve rafting agencije iz Bosanske Krupe. Simbolična kotizacija za učešće je 10 KM po osobi, a može se uplatiti na instrukcijama putem uplatnica u bilo kojoj banci ili na blagajni JU “Centar za kulturu obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa svakim radnim danom od 9 do 15 sati. Prijavu sa uplatnicom je potrebno prijaviti u prostorijama Centra za kulturu.Prijave traju do 12. jula do 15 sati kada će biti objavljen i detaljan program manifestacije.

Regata

Đurologija na Starom gradu 22.jula

Osim toga za 22.juli na ljetnoj pozornici na Starom gradu u Bosanskoj Krupi imaćemo autorsku hit predstavu Branka Djurića Djure – „Djurologija“. Kako sam autor kaže „Đurologija“ je zbirka autorovih razmišljanja, koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmijava, zabavlja, ali i nervira.

Po svemu sudeći, a ako uzmemo u obzir za sada dobru epidemiološku situaciju, u Bosanskoj Krupi bi smo mogli imati popriličan broj sadržaja kojim ćemo obogatiti „ljeto u Bosanskoj Krupi“ i pored prirodnih ljepota ovaj grad i općinu učiniti još privlačnijom i za dolazak i boravak turista.

Renata S.

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 14 Juni 2021 14:35
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 536 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1850 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa