Nedim Keranović s pozivom za reprezentaciju BiH

U srijedu je jedna vijest posebno obradovala fudbalske zaljubljenike u Bosanskoj Otoci i Bosanskoj Krupi.

Nedim Keranović,dječak koji je dobio priliku da svoj talent pokaže u okviru posebnog programa fudbalskog kluba „Sarajevo“ dobio je poziv, da kao član U15 reprezentacije Bosne i Hercegovine, dođe na okupljanje u Nogometni trening centar Nogometnog/Fudbalskog saveza u Zenici u nedjelju 2.maja.Razlog je učešće na Trećem međunarodnom turniru „Vlatko Marković“ u Zagrebu,turniru koji nosi ime jednog od istaknutijih ljudi u modernoj povijesti hrvatskog nogometa - bivšeg igrača, trenera, izbornika, nogometnog djelatnika i počasnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

 

Važan dio svakog fudbalskog kluba jesu njegove omladinske selekcije kojima se posvećuje velika pažnja. Ne tako rijetko, mladi igrači koji su prošli sve starosne kategorije ovog kluba, nose igru prve ekipe.

Fudbalski klub Sarajevo, kao prvi klub u Bosni i Hercegovini, organizirao je Akademiju za najtalentiranije dječake iz vlastitog pogona, ali i iz čitave Bosne i Hercegovine.

Nedim2 

Priliku da bude član Akademije FK Sarajevo dobio je i Nedim Keranović iz Bosanske Otoke.

Nedim potiče iz sportske porodice iz Bosanske Otoke, duboko vezane za nogomet i naravno i za Nogometni klub „Sloga“ Bosanska Otoka, iz kojeg već decenijama izrastaju perspektivni nogometaši koji su igrali i uspjeli biti dio tima poznatih klubova.Kad jednom bude poznati nogometaš,tako će pisati i Nedimu-potekao je iz „Sloge“ iz Bosanske Otoke.

Rođen je 2006. godine i učenik je završnog devetog razreda osnovne škole koju pohađa u Sarajevu,uz veliku podršku porodice, kako bi što bliže bio obavezama i u fudbalskoj kademiji FK „Sarajevo“.

Pored toga što je nedavno kao član Akademije igrao na turniru u Cazinu,Nedima,njegove najbliže je posebno obradovao poziv za učešće na međunarodnom turniru u Zagrebu,i to kao član reprezentacije U15 Bosne i Hercegovine.

Ovaj turnir će se održati od 4-10. maja ,organizira ga Hrvatski nogometni savez za nogometaše do 15 godina ,a utakmice će se,pored Zagreba,igrati,ponajviše zbog uvjeta pandemije, u još dva grada,Velikoj Gorici i Karlovcu.

U skupini A igrat će Hrvatska, Bugarska, Bjelorusija i Sjeverna Makedonija, a u skupini B :Rusija, Bosna i Hercegovina, Litva, i Albanija.

Na tom velikom takmičenju igraće i Nedim Keranović.

Prva utakmica Bosne i Hercegovine igraće se s Rusijom u Zagrebu na stadionu Lučko,druga i treća u u Velikoj Gorici s Litvanijom i Albanijom.

Nedim1 

Nedim Keranović ne krije oduševljenje,naglašavajući da uvjeti u kojima mladi fudbaleri treniraju u Akademiji prate standarde prvog tima FK „Sarajevo“,te oni ,kao   mlade nade Akademije imaju izuzetan prostor i opremu za trening, kako bi pružili sve ono što njihove mogućnosti dozvoljavaju. Trenažni proces unutar Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo je razvojno-edukativnog karaktera. Fokus rada u Akademiji je stavljen na disciplinu, komunikaciju, edukaciju i razvoj motoričkih i fudbalskih sposobnosti.

Rekli bi to je,uz talent i treninge, sve ono što je potrebno za priliku da mladi čovjek izraste u izvrsnog nogometaša.

Čestitamo Nedimu ,želimo mu mnogo uspjeha ,njemu i njegovim drugovima iz reprezentacije U15 Bosne i Hercegovine !

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen petak, 30 April 2021 12:36
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 775 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1982 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa