Feniksov Senaid Veladžić i novo zlato

Proteklog vikenda u Gradačcu održano je Prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine u karateu za kadete, juniore i U21 na kojem su se okupili najbolji karatisti iz svih gradova FBiH.

U organizaciji Karate Saveza Federacije Bosne i Hercegovine održano je 16. Federalno prvenstvo u Gradačcu za kadete, juniore, U21, seniore na kojem je učešće uzelo 400 takmičara iz 68 klubova.Domaćin je bio Klub borilačkih sportova “ZMAJ“ iz Gradačca.

Na ovom takmičenju i Karate klub „ FENIKS“ je imao svoga predstavnika, sada već u svijetu poznatog bosanskohercegovačkog karatistu, Senaida Veladžića.

Senaid se takmičio u kategoriji kate juniori i u osvojio zlatnu medalju, čime je izborio pravo na naslov prvaka FBiH u kategoriji kate juniori.

Napomenimo da će ovaj talentirani bosanskokrupski karatista „Feniksa“ ,sa karatistkinjom „Feniksa“ Iman Begić braniti boje Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu za seniore u hrvatskom Poreču. To takmičenje će se održati od 19-23.maja,a bosanskokrupskim takmičarima,na ovoj ovogodišnjoj najvećoj smotri karatista juniora možemo samo poželjeti mnogo uspjeha i sportske sreće.

Dževada Štancl.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 429 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2502 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa