Arijana Jašarević - Vojić delegat na olimpijskom turniru rukometašica

Svjetska rukometna federacija (IHF) potvrdila je delegatsku nominaciju Arijane Jašarević - Vojić za turnir rukometašica na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tako će ova Bišćanka sada sigurno biti jedina predstavnica svog grada na planetarnom sportskom događaju i vjerovatno jedino službeno lice na Olimpijskim igrama iz Bosne i Hercegovine.

- Još uvijek sam pod dojmom, jer učešće na Olimpijadi je najveće priznanje za sve ljude u sportu. Mislim da sam prvo službeno lice iz rukometnog sporta koje će na ovom nivou predstavljati Bosnu i Hercegovinu i nastojat ću to uraditi na najbolji način. Nakon delegiranja na evropskom i svjetskom šampionatu, te završnice evropske klupske Lige prvaka, ovo je zaista vrhunac karijere. Suvišno je govoriti koliko sam ponosna i zahvalna što sam došla do takvog nivoa iz svog Bihaća i Bosne i Hercegovine - rekla je Jašarević - Vojić.

Vrhunski uspjeh upotpunjen je i potvrdom nominacije za obavljanje delegatskog posla i na "Final - fouru", odnosno završnici ovosezonske Lige prvaka za rukometašice.

- Vijesti su stigle jedna za drugom, tako da sam i ja u nekoj vrsti šoka. Izabrana sam među četiri delegata, koji će kontrolirati završne oglede najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja za rukometašice u Budimpešti, krajem maja. Ono što me posebno raduje su brojne reakcije i čestitke mojih sugrađana, koje su mi dodatni motiv - dodala je.

Uspješni rukometni delegat Arijana Jašarević - Vojić potvrdila je i kako joj sada predstoji opsežan pripremni period za učešće na najprestižnijim sportskim nadmetanjima, koji podrazumijeva edukacije, testiranja, poštivanje strogih preporuka i mjera, te propisanu izolaciju u određenom vremenskom intervalu.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 287 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 473 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa