„Feniksovci“ Senaid i Iman spremni za Europsko seniorsko karate-prvenstvo

Kao članovi Seniorske karate reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu koje će se održati u hrvatskom gradu Poreču, nastupiće i dvoje mladih Krupljana.

Naime, riječ je o Senaidu Veladžiću i Iman Begić, takmičarima Karate kluba „Feniks“ iz Bosanske Krupe.

Senaid Veladžić, aktuelni seniorski prvak države u kategoriji kate-seniori, direktno se plasirao na ovo prestižno takmičenje, dok je Iman Begić, koja je na Državnom prvenstvu osvojila bronzu u kategoriji borbe seniorke - 55kg, u sklopu trodnevnih priprema Reprezentacije BiH i kontrolnog meča, izborila svoje pravo nastupa na smotri najboljih evropskih karatista.

Od 19. do 23. maja Poreč će biti domaćin 56. Europskog seniorskog prvenstva u karateu i parakarateu.

Nakon otkazivanja domaćinstva EP od švedskog karate saveza,Europska karate federacija povjerila je organiziranje EU prvenstva Hrvatskoj i Gradu Poreču.

56. Europsko seniorsko prvenstvo u karateu bit će jedan od najvažnijih i najvećih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj u 2021. godini koji će u Poreču okupiti nacionalne delegacije iz 52 europske države s više od 1200 natjecateljaa koji će se u porečkoj dvorani na Žatiki boriti za europska odličja.

Prvenstvo će biti posljednji kvalifikacijski turnir za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju pa će prvenstvo u Poreču okupiti elitu sportašica i sportaša starog kontinenta u seniorskom kareteu .

Poželimo našim mladim Krupljanima puno sportske sreće u događaju koji je pred njima i pružimo svoju punu podršku.

 

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 525 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2468 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa