Sjajne vijesti iz Gradačca -zlato i bronza u Bosansku Krupu

Državno prvenstvo za seniore, veterane i parakaratiste održano je tokom vikenda u organizaciji Karate saveza BiH u Gradačcu i KBS „Zmaj. Nastupilo je 169 takmičara iz 50 karate klubova,a među njima i Karate klub “Feniks” iz Bosanske Krupe.

“Na karate prvenstvu za seniore koje je danas održano u Gradačcu osvojili smo dvije medalje.Senaid Veladžić je osvojio zlatnu medalju čime je izborio pravo na naslov prvaka države u kategoriji kate seniori, a Iman Begić je osvojila broncu u kategoriji borbe seniorke -55 kg.”-riječi su trenera Muje Begića,trenera Karate kluba “Feniks”

Senaid Veladžić če tako s trenerom narednog mjeseca u Poreč.na 56. Europsko seniorsko prvenstvo u karateu kao jedan od najvažnijih i najvećih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj u 2021.godini .U Poreču, u terminu od 19~23.maja okupiti nacionalne delegacije iz 52 europske države s više od 1200 akreditiranih osoba.

Ujedno,to prvenstvo je posljednji kvalifikacijski turnir za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju te upravo na temelju te činjenice, ovo prvenstvo u Poreču okupit će elitu sportašica i sportaša starog kontinenta u seniorskom kareteu !Vidjećemo hoće li nas Senaid Veladžić samo stjecati iskustvo ili će nas obradovati još jednim uspjehom na ovom takmičenju sa svojim trenerom.I jedno I drugo je veliki uspjeh..Državni je prvak BiH u katama za 2021. !Do tada čestitke Senaidu za zlato i Iman za   bronzu.!

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 314 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 530 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa