Nova formacija, uz ofanzivniju postavku, čini se kao bolje rješenje za Zmajeve

Fudbalska reprezentacija BiH protiv Francuske igrala je u novoj formaciji. Zmajevi su na teren izašli u taktičkoj postavci koja bi se najbolje mogla definisati kao 3-6-1.

Prema viđenom, određene segmente ovakve taktičke postavke selektor Petev mogao bi nastaviti koristiti i u nastavku kvalifikacija.

Zbog činjenice da reprezentacija BiH već godinama nema kvalitetna rješenja na krilnim pozicijama, ovakva formacija bi mogla nadomjestiti taj nedostatak.

Naravno, osim protiv Francuske, Petev bi ovu formaciju morao napraviti ofanzivnijom protiv ostalih protivnika u grupi.

U utakmicama u kojima razmišljamo o pobjedi, na terenu će sigurno biti potrebni igrači koji su ofanzivno efikasniji i koji su spremni preuzeti veći rizik na protivničkoj polovini, pa bi protiv Ukrajine, Finske i Kazahstana u napadu uz Džeku sigurno bilo korisno vidjeti Amera Gojaka.

Svoje mjesto u novoj postavci sigurno će tražiti i Edin Višća kada se vrati u tim, a uz uvijek vrlo impresivnog Smaila Prevljaka, te Ermedina Demirovića, Miroslava Stevanovića, Harisa Duljevića i Luku Menala, BiH će uvijek moći prema potrebi ubaciti ofanzivni dio igre u višu brzinu.

Vremena kao kod Safeta Sušića kada je BiH bila jedna od najefikasnijih ekipa u Europi teško će se ikada ponoviti, posebno jer reprezentacije u kvalifikacijama odavno prave uspjehe najčešće na osnovu tvrde defanzivne igre, te taktike da tokom utakmice naprave i pokušaju iskoristiti šansi koliko se može izbrojati na prste jedne ruke.

Rezultati u prva tri kola kvalifikacija to najbolje dokazuju.

Jer odavno je jasno da je neophodno da budemo defanzivno ravnopravni prema protivnicima kako bi mogli kapitalizovati naše fantaziste Džeku, Pjanića, Gojaka… koji uvijek mogu “iz ničega” zabiti gol.

(Reprezentacija.ba)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 247 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 535 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa