U subotu 13. biciklistički maraton „Stazama 511.slavne“

U subotu,i ove godine,kao tradicionalna manifestacija Septembarskih dana slobode ,Klub ekstremnih sportova Urban X,organizuje biciklistički maraton „Stazama 511.slavne“ ,trinaesti po redu.


Biciklistički maraton obuhvata rutu kao i prethodnih godina (Bosanska Krupa-Otoka-Čava-Mahmića most-Mahmić Selo-Jezerski-Pištaline-Perna-Zorići-Bosanska Krupa).Ove godine s dodatnom etapom do spomen-obilježja „Ljiljan“ na Ćojluku ,u ukupnoj dužini od oko 65 kilometra.


Iz Kluba eksremnih sportova napominju da su na biciklističkom maratonu dobrodošli svi,ipak dobro pripremljeni biciklisti,jer se radi o zahtjevnoj ruti. Svi prijavljeni učesnici u obavezi su imati zaštitnu kacigu, ispravano biciklo, te rezervnu gumu i pribor za krpanje.
Biciklisti na maratonu učestvuju na svoju vlastitu odgovornost, sa napomenom da lica mlađa od 12 godina ne mogu učestvovati, jer dio rute obuhvata izlazak biciklista na javni put, kao i da se svi moraju pridržavati preporuka kriznih štabova u cilju zaštite od Covid-19 virusa i njegovog širenja.


Start maratona je u subotu sa Trga Alije izetbegovića u 9,30,poslije obilaska Centralnog šehiskog obilježja u Bosanskoj Krupi.Biciklisti će se zaustaviti i ispred Šehidskog spomen-obilježja u Bosanskoj Otoci ,te posjetiti Šehitluke u Jezerskom i Pištalinama,kao i spomen-sobu 511.slavne brdske brigade.


Za sve učesnike biciklističkog maratona „Stazama 511.slavne „ je pripremljeno osvježenje,te poslije maratona druženje na Pilanici u Velikim bosanskokrupskim adama.Uz organizatora maratona,biciklistički klub „Urban X“,pokroviteljstvo ove manifestacije potpisuje Općina Bosanska Krupa,Zeleni otoci,te Radio Bosanska Krupa i portal Krupljani.ba.


Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen petak, 18 Septembar 2020 10:41
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1595 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa