Printaj ovu stranu

SSRI Bosanska Krupa pobijedili na 15.boćarskom turniru „Mirsad Crnkić“

ponedjeljak, 31 Avgust 2020 08:18
компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
SSRI Bosanska Krupa pobijedili na 15.boćarskom turniru „Mirsad Crnkić“

Petnaesti po redu boćarski turnir 'Mirsad Crnkić' održan je u subotu na terenu iza Doma kulture u Bosanskoj Krupi , u kojem je učešće uzelo jedanaest ekipa, osam ekipa sa Unsko-sanskog kantona , dvije iz Zeničko-dobojskog i jedna iz susjedne Hrvatske, iz Siska.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira je ekipa SSRI 511 -prva ekipa, drugo mjesto osvojila je ekipa SSRI 511 – druga ekipa dok su treći bili SSRI Ključ iz Ključa. Kao i prethodnih godina, turnir je otvorio načelnik Opštine Armin Halitović i obratio se prisutnima, a organizator turnira, Udruženje RVI 511 Bosanska Krupa pobrinuo se za organizaciju turnira koji je kao i sva ostala dešavanja bio u skladu sa preporukama o epidemiološkim mjerama usljed COVID-19.

Turnir Mirsad Crnkic 1

Treba istaći da se turnir svake godine održava u spomen i čast na komandanta 511 Sbbr. Mirsada Crnkića koji je 13. juna 1994. godine kada je izvršavajući borbeni zadatak poginuo u reonu Todorova na ratištu prema tzv. AP ZB.

Mirsad Crnkić je dao ogroman doprinos u organizaciji i ustrojstvu 511. slavne bbr. Prvog septembra 1993. godine kad smo organizirali veličanstvenu smotru brigade u Jezerskom izrekao je poznate riječi: „Hoćemo li preko rijeke Une? Hoćemo li osloboditi Bosansku Krupu?“ To je poklič koji je borce 511. držao do kraja do konačnog oslobođenja Bosanske Krupe i sa tim pokličom smo i došli u Bosansku Krupu i vratili se svojim kućama.

Elma V.

Turnir Mirsad Crnkic 2

Turnir Mirsad Crnkic 3

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 31 Avgust 2020 08:24
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 133 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости