Greška
  • Greška prilikom učitavanja komponente: com_sigpro, 1

Kraljica Une 93 cm duga

ponedjeljak, 29 Juni 2020 07:30
FOTO: USR Krušnica FOTO: USR Krušnica

Osamnaesta po redu “Potraga za kraljicom Une”, uprkos restrikcijama i drugačijim pravilima socijalnih druženja, završila se nakon tri dana i donijela nove rekorde. Takmičarske pozicije su bile raspoređene duž rijeke Une,od Crnog Jezera do Ljusine.

Uprkos pandemiji 23 ribolovca, uglavnom iz Bosne i Hercegovine, ali i ostatka regije, koji su mogli nesmetano preko granice, ugodno su se družili, ulovili ukupno 13 riba, što je odličan ulov kako kažu iz USR 'Krušnica' te proglasili najbolje i najuspješnije. Sistem ulova bazira se na "Uhvati i pusti", mamci su morali biti s jednokukama radi što manjeg oštećenja ulovljenih komada, a nakon mjerenja i fotografisanja, ulov je ponovo vraćen u Unu.

Kraljica Une ove godine bila je 93 cm, a ulovio ju je ribolovac Slavko Koroman iz BiH. Drugi po poređenju i bodovima bio je Lukić Radovan (Srbija), a treći Milan Kostović (BiH). Ove godine je dodijeljeno i priznanje za najmlađeg učesnika, kojeg je dobio Teo Crnogorac iz Trebinja, 12.godina, koji je u pratnji svoga oca doputovao da se okuša u lovu na kraljicu Une.

Organizator USR Krušnica je i ove godine pokazalo fantastičnu organizaciju i druženje, a ljepote našeg kraja još jednom su osigurale najavljeni dolazak svih ovogodišnjih takmičara. Nagradni fond za najboljeg ribolovca ove godine iznosio je 1000KM, dok su se ostali sponzori potrudili da i ostali zaslužni dobiju nagrade.

USR Krušnica ističe da su prezadovoljni ovogodišnjim takmičenjem te se zahvaljuju sudijama i sponzorima, koji su ovogodišnju manifestaciju učinili bogatijom i ljepšom.

Lov na kraljicu Une je manifestacija od velikog značaja za Bosansku Krupu, turistički, ekološki i kulturološki, a 'riba od hiljadu zabačaja' kako je neki zovu, svake godine iznenađuje ali i privlači svojom mudrošću i ljepotom najljepšeg staništa u kojem živi, Unom.

 

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 97 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 690 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa