Naša djeca zlata vrijedna

ponedjeljak, 09 Mart 2020 12:57

Sportski vikend je iza nas za borilačke sportove i klubove sa naše općine. KK Feniks i KBES 5.11 su učestvovali na Federalnom prvenstvu u Zenici u karateu kao i Balkanskom prvenstvu u Beogradu dok je KBS Jezerski nastupio na Kickboxing prvenstvu BiH koje se održalo u Bosanskom Novom.

Na Federalnom prvenstvu za djecu, koje se održalo u Zenici, 8.marta ove godine, nastup su zabilježili mladi karatisti iz KK Feniks i KBES 5.11 iz Bosanske Krupe, koji su i ovaj put u najljepšem svjetlu predstavili Bosansku Krupu.

Alem Veladžić iz KK Feniks je osvojio zlatnu medalju i time postao prvak FBiH u kategoriji kate dječaci do 11 godina. Iz istog kluba jos su se takmičili i Adin Musić, Emana Husarevic, Dani Patković i Daris Bešić, koji su ovaj put bez medalja ali sa značajnim nastupima u svojim kategorijama.

KK Feniks 1KK Feniks 3

 Na istom prvenstvu, Faris Ramić, iz KBES 5.11 osvojio je srebro u katama u svojoj kategoriji, dok su Hena Ramić i Samir Hasanović iz istog kluba takođe u svojim kategorijama ostvarili zapažene nastupe.

Među 77 klubova s područja BiH i među 754 takmičara, naši karataši iz oba kluba postigli su veliki uspjeh i Bosansku Krupu, iako još mali, nose na svom jarbolu uspjeha i uvijek u pozitivi.

Na ovom Federalnom prvenstvu, na tatamiju su se našli i Krupljani, Admir Bešić koji je bio tatami menadžer odnosno vođa borilišta te Mujo Begić kao sudac.

KBS 511 1

KBS 511 2

 Na Balkanskom prvenstvu, koje je bilo u Beogradu, 6., 7. i 8. Marta, Iman Begić i Senaid Veladžić nastupili su za seniorsku reprezentaciju BiH. Iman Begić je još jednom potvrdila kvalitetu i klasu te osvojila bronzanu medalju u kategoriji borbe/seniorke -55kg. Senaid Veladžić je zabilježio odlične nastupe, ovaj put bez medalje. Moramo napomenuti da je iman juniorka, a Senaid tek kadet, a nastupili su za seniorsku reprezentaciju naše zemlje.

 KK Feniks 4

 

Odlične rezultate osvojili su i sjajni mladi kikbokseri iz KBS Jezerski, koji su nastupili na Kickboxing prvenstvu BiH koje se održalo u Bosanskom Novom. Amina Hafizović osvojila je zlato, Surejja Mehić zlato, Suejla Jusić srebro i Edi Jusić zlato. Ovaj mladi borilački klub još jednom potvrđuje da se kvalitetno radi s djecom te da se pravilno ulažu napori, kako uprave kluba tako i roditelja i svih ostalih donatora, da svako takmičenje donesu pregršt medalja i priznanja.

KBS Jezerski

 

Bosanska Krupa doista ima kvalitete koje se sjaje bojama zlata, srebra i bronze i koje već odavno prelaze granice i našeg kantona, države pa i regije.

Elma V.

 

 

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 09 Mart 2020 20:02
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 827 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 447 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa